5. Koškarkaški masters veterana i veteranki počinje danas na Višnjiku. Otvaraju ga KK Voštarnica s Pinom Gjergjom i makedonski Tikveš!

Vrijeme čitanja: 1 min

Od danas do nedjelje u u dvoranama ŠC Višnjik  počinje 5. Koškarkaški masters veterana i veteranki na kojem će se okupiti više od 600 košarkaša i košarkašica koji će tijekom vikenda odigrati čak 86 utakmica.

Zadarskim ljubiteljima košarke predstavit će se 47 muških i pet ženskih ekipa podijeljenih u nekoliko dobnih kategorija. Sjajna vijest je kako će svi posjetitelji i ovog puta moći uživati u majstorijama zadarske legende Josipa Pina Gjergje koji će u 82. godini života ponovno zaigrati na turniru.

Organizatorica, Zdenka Zrilić:

“Očekuje nas pravi praznik košarke. Veselimo se ali je ujedno to i veliki izazov. Bit će puno utakmica i sigurno će biti zanimljivo. Dolaze nam sjajni igrači među kojima i legenda Pino Gjergja što je sjajna pozivnica svima koji vole košarku u našem gradu a njih sigurno ne manjka.”

Na Mastersu će igrati i neka druga imena dobro znana Zadranima i svim ljubiteljima košarke. Ekipu MORH-a, jednog od favorita kategorije 45+, predvodi Davor Marcelić, bivši reprezentativac i nekadašnji igrač Zadra i Cibone. Na Višnjiku će ponovno u istoj ekipi zaigrati i braća Tomislav i Jurica Ružić, Zadrani s bogatim europskim košarkaškim iskustvom. Osim hrvatskih haklera, u Zadar dolaze košarkaši iz Turske, Litve, Srbije, Mađarske, BiH, Slovenije i Crne Gore.

Turnir započinje susretom Voštarnice i makedonskog Tikveša od 15 sati.