Vana Mrduljaš: “Još nas boli poraz u Splitu ali spremne smo za utakmice s Porečom!”

Vrijeme čitanja: 2 min

Odbojkašice Zadra danas u gostima kod Poreča kreću s kvalifikacijama za popunu super lige. Nakon što im je prilika za direktan plasman u viši rang izmaknula u dramatičnom susretu zadnjeg kola doigravanja protiv Splita, Zadranke u B varijanti moraju u dvije utakmice biti bolje od posljednje ekipe Super lige ove sezone.

Tjedan dana bilo je dosta vremena da Zadranke susret u Splitu prebole i ostave sa strane.

Iako…

„Još nas boli taj poraz u Splitu“, priznala je primačica OK Zadar Vana Mrduljaš kojoj je možda bilo i najteže na toj utakmici u kojoj je morala u svom rodnom gradu pomoći klubu iz drugog grada da ostvari pobjedu i plasman u Super ligu.

„Teško nam je iz razloga što smo bili jako blizu pobjedi. Dva puta smo se vraćale iz rezultatskog minusa i onda pokleknule u posljednjem setu. Što reći. Split je u nekoliko odlučujućih situacija imao sreću na svojoj strani i to je presudilo. No bez obzira na sve, dojma sam kako smo iz te utakmice izvukle neke pouke i kako nas je taj poraz samo dodatno ohrabrio i pokazao kako zaslužujemo plasman u Super ligu. Kroz ovaj tjedan smo pričali dosta o toj utakmici. Na kraju smo se složili kako je ona sad iza nas i da fokus prebacujemo na kvalifikacije gdje nas čeka Poreč.“

Protivnik s kojim su Zadranke ove sezone već imale priliku odigrati jednu službenu utakmicu. Bilo je to u osmini finala Kupa kada su igračice trenera Roberta Kresoje na Višnjiku slavile s 3:1 u setovima i prošle u četvrtfinale gdje ih je zaustavila Rijeka.

“Pa sigurno da nam je ta utakmica, gledajući iz ove perspektive, dobro došla da kroz nju pripremimo taktiku za ove predstojeće oglede. Iako smo tada glatko pobijedile, ni u kom slučaju ne podcjenjujemo ovog protivnika. Poreč kod kuće ima jako neugodne navijače i to je nešto na što nas je trener pripremio. Moramo se usredotočiti samo na igru i pokušati zanemariti povike s tribina. Svih 12 koliko nas ima spremne smo i fizički i psihički za utakmicu u Poreču za koju se nadamo da ćemo pobijediti i na taj način opušteno se pripremati za uzvrat pred našim navijačima tjedan dana kasnije. Ali idemo korak po korak. Ajmo prvo dobiti ovu sutrašnju utakmicu pa ćemo gledati dalje”, zaključila je Mrduljaš.

Utakmica se igra u nedjelju, 17. ožujka u 18,30 sati u Dvorani Veli Jože u Poreču.