Luka Žorić pred utakmicu na “život ili smrt” protiv Igokee: “Idemo po pobjedu!”

Vrijeme čitanja: 1 min

U posljednjem, 22. kolu ABA lige košarkaši Zadra gostuju u Laktašima kod Igokee. Susret je to koji će odrediti hoće li Zadrani sezonu u regionalnom natjecanju zaključiti već danas ili će ostanak morati potražiti preko kvalifikacija.

Računica je prilično jasna. Pobjeda donosi konačni spas dok poraz znači kvalifikacije s finalistom Druge ABA lige. Jedino što u ovom dvoboju Zadranima nije dozvoljeno jest kalkulacija. Utakmica između Krke i Petrol Olimpije koja će odrediti koja ekipa ispada direktno počinje četiri sata kasnije i stoga se u Laktašima mora ići na pobjedu.

„Utakmica protiv Igokee nam je o glavu“, rekao je centar Zadra Luka Žorić i dodao:

“Idemo dati sve od sebe. Ako budemo igrali  čvrsto i kako smo odigrali neke utakmice ove sezone onda mislim da  možemo pobijediti i osigurati ostanak u ligi. S tom idejom ćemo sigurno  danas izaći na parket i očekujem našu pobjedu.”

Jedna stvar koja Zadru nikako ne ide u prilog jest tradicija koja kaže kako je u dosadašnjih sedam susreta u Laktašima svih sedam otišlo na stranu Igokee. No, tradicije i postoje da se sruše a pravu priliku za to igrači trenera Ante Nazora imat će danas od 17 sati za kada je zakazan početak ove utakmice, kako su je mnogi već prozvali, na „život ili smrt“.