PK Jadera: Niz osobnih rekorda i isplivanih kadetskih normi na mitingu “Žabac”

Vrijeme čitanja: 1 min

U Zagrebu na petom ovosezonskom miniGrand Prix-u, mitingu “Žabac”, u organizaciji HAPK Mladost pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof. nastupilo je osam članova PK Jadera.

U konkurenciji oko 400 natjecatelja ekipa ml. kadeta i kadeta je prvi put ove sezone uskočila u 50m bazen gdje su doplivali do niza osobnih rekorda i normi za Kadetsko PH.

Među pet najboljih plasirala se Ema Krstić (06) koja je u disciplini 100m leptir s vremenom 1:18.10 doplivala do 5. mjesta u kategoriji kadetkinja. Ema je isplivala i dvije A norme te je već na prvom ovosezonskom natjecanju u 50m bazenima ostvarila pravo nastupa na Kadetskom prvenstvu hrvatske koje će se održati 19/20.07. u Zagrebu. Rita Herceg (07) je isplivala A normu u disciplini 100m prsno, dok je Roko Grgić (06) do A norme doplivao u disciplini 200m leptir (da bi član mogao nastupiti na PH potrebno je isplivati minimalno dvije A norme).

Na natjecanju su nastupili: Roko Grgić, Rita Herceg, Lea Ikić, Lovre Jerak, Ema Krstić, Danica Sorić, Roko Zubčić, Mirta Zubčić.