M. Karoglan nakon poraza u Šibeniku: „Igrači su u lošoj mentalnoj kondiciji ali to je moja sramota!“

Vrijeme čitanja: 2 min

Poraz od Šibenika u 15. kolu bio je najteži poraz koji su nogometaši Zadra doživjeli ove sezone u natjecanju Druge HNL. Mislav Karoglan tako je na otvaranju proljetnog dijela prvenstva i drugi put pogodio „u ništa“, rekli bi u Sinju.

No, čisto za usporedbu, na isti je način u sezonu krenuo i njegov prethodnik Krešimira Sunara pa se momčad ipak uspjela podignuti do te mjere da su u sljedećih sedam utakmica u nizu ostali neporaženi. U tom smislu ne treba već sada početi očajavati, iako je gubitak bodova na Šubićevcu Zadrane stavio u nazavidan položaj na ljestvici gdje su sada došli u zonu kvalifikacija na 11. mjesto s tek četiri boda prednosti ispred posljednjeg BSK-a.

„Ovaj poraz je moja sramota“, jasan je nakon utakmice u Šibeniku bio trener Zadra Mislav Karoglan.

„Mentalna kondicija moje ekipe je ispod svakog nivoa i to u Zadru traje već duže vrijeme. Mi smo u pripremi utakmice gledali video analizu Šibenika i znali smo da oni dupliraju na bokovima i pripremili se za to. U prvih 15 minuta su nam punili lijevu stranu. Radili smo trening točno za tu situaciju a na kraju upravo na taj način primiš gol. Ali to ne mijenja činjenicu da je ovaj rezultat prvenstveno sramota mene kao trenera koji dolazi iz jedne pobjedničke sredine i tamo gdje sam radio nisam navikao na ovo. Dobra je ovo pljuska meni i dobra opomena. Neke stvari ću evaluirati iz temelja i donijeti neke teške odluke.“

Do kraja prvenstva ostalo je još puno kola za odigrati i dosta vremena za ispraviti pogreške. No, jedno je sigurno. Ukoliko žele zadržati drugoligaški status Zadrani će morati početi osvajati bodove.

„Mi jednostavno moramo uzeti broj bodova koji nas ostavljaju u ligi. Čekati da netko drugi odradi tvoj posao nije u redu. Moramo početi preuzimati odgovornost“, zaključio je Karoglan.