U Mocirama pao i Osijek! Kuglači Zadra osigurali ostanak u Prvoj HKL

Vrijeme čitanja: < 1 min

Kuglači Zadra pobijedili su u 16. kolu Prve HKL kod kuće Osijeka rezultatom 6:2 (3644 : 3446) čime su i matematički potvrdili ostanak u ligi.

Baš kao i na utakmici pretprošlog kola protiv Poštara, Zadar je u susret krenuo sa svojim najjačim snagama. Stanko Čota i Luka Ukalović odmjerili su snage protiv Hrvoja Harkanovca i Marija Liovića. I dok je Čota još jednom pokazao kako je ove sezone čisto zlato, ostavivši svog protivnika bez trunke šanse, Ukalović je odigrao premlako te je s nekoliko loših hitaca protivniku podario bod.

Ipak, prednost od 70 čunjeva bila je na strani Zadra što je bio fini kapital za nastavak utakmice i drugi par u kojem su Marijo Baljak i Andrija Božičević zaigrali protiv Ivana Pušića i Darija Radoša. I odigrali su sjajno. I Baljak i Božičević. Podignuli su prednost Zadra na 3:1 čije su praktički utabali put prema pobjedi.

U posljednjoj izmjeni dva zadarska juniora Matija Cindrić i Tibor Nemet odigrali su neodlučeno protiv Marija Mušanića i Matije Tutnjevića. Bod za Zadar osvojio je Nemet, dok je u svom debiju u Mocirama poraz upisao Cindrić.

Na kraju još jedna vrlo vrijedna pobjeda kuglača Zadra koji su slavljima u posljednja dva kola uzeli puni plijen protiv vrlo jakih protivnika. Trenutačno sa po 15 bodova dijele četvrto mjesto s Osijekom. Do kraja prvenstva kuglači s Mocira odigrat će još dvije utakmice. U prvoj od njih iduće subote gostuju u Osijeku kod Kandita, dok će sezonu zaključiti domaćim susretom protiv Bjelovara.

REZULTAT
S. Čota – H. Harkanovac 4:0 (631:548)
L. Ukalović – M. Liović 2:2 (629:642)
M. Baljak – I. Pušić 3:1 (632:603)
A. Božičević – D. Radoš 3:1 (581:517)
M. Cindrić – M. Mušanić 1,5:2,5 (583:593)
T. Nemet – M. Tutnjević 3:1 (588:543)