Marijo Baljak: “Respekt Osijeku, ali bodovi danas ostaju na Mocirama!”

Vrijeme čitanja: 2 min

Kuglači Zadra u prošlom su kolu gostujućom pobjedom nad Mertojakom došli na korak do opstanka u Prvoj HKL. Da bi taj rezultat potvrdili i matematički Zadranima će u posljednja tri kola trebati još jedna pobjeda, a možda i nijedna, ovisno o rezultatima 16. kola koje je na rasporedu ovog vikenda. U svakom slučaju, pobjeda nad aktualnim pobjednicima Europskog pokala i državnim vice prvacima vratila je ekipi s Mocira osmijeh na lice koji se nakon dobrog ulaska u sezonu izgubio negdje sredinom prvenstva kada u čak pet uzastopnih utakmica nisu okusili slast pobjede.

„Pobjeda protiv Mertojaka zbilja nam je od neprocijenjive vrijednosti. Ne samo zbog bodova koji nas praktički ostavljaju u ligi već i zbog samopouzdanja koje se tim slavljem vratilo u momčad. Moram uistinu pohvaliti svoje suigrače koji su redom svi pružili odlične igre. Bila je to jedna prava timska pobjeda“, osvrnuo se na uspjeh u Splitu kapetan zadarskih kuglača Marijo Baljak.

U prvom od tri kola koliko ih je ostalo do kraja natjecanja Zadrani u subotu na svojim stazama dočekuju Osijek. Apetiti naših kuglača nakon sjajne izvedbe protiv Mertojaka naglo su porasli. Do te mjere da se riječ Europa više ne šapuće.

„Svakako da bi nam pobjeda protiv Osijeka na putu prema četvrtom mjestu koje vodi u jedno od europskih natjecanja bila od velikog značaja. No, ne smije nas ponijeti trenutak i ne smijemo zaboraviti gdje smo bili prije samo dva ili tri kola. Moramo ostati skromni, ispuniti svoj prvotni cilj ostanka u ligi, a tek onda ukoliko nam se otvori početi misliti na dulje staze. Idemo redom. Idemo prvo pobijediti Osijek, koji je odlična ekipa, a onda junački odigrati i posljednja dva kola pa ćemo vidjeti za koliko će to biti dovoljno“, zaključio je Baljak.

U slučaju sutrašnje pobjede Zadrani bi upravo s Osijekom otvorili front gdje bi u otvorenoj borbi pokušali osvojiti četvrtu poziciju i plasman u jedno od europskih natjecanja. Dvoboj u kuglani Mocire počinje u 15 sati.