Lara Nikpalj Vukorepa pred dvoboj kod Raguse: “Idemo po pobjedu jer želimo završiti u doigravanju!”

Vrijeme čitanja: < 1 min

Ispred košarkašica Zadra drugo je uzastopno teško gostovanje u natjecanju Prve lige za žene. Nakon dvoboja i poraza kod Trešnjevke, Zadranke u nedjelju gostuju u Dubrovniku kod Raguse. Ekipe koju su u prvom dijelu u jednoj dobroj utakmici svladale na Višnjiku.

No, kada su u pitanju gostovanja igračicama trenerice Marije Mazije u drugom dijelu ne ide baš najbolje. Jedan je to od razloga što su prvi put ove sezone nakon poraza od Trešnjevke ispale iz zone doigravanja. Sada se nalaze na petom mjestu s pobjedom manje od Pule i dvije pobjede više od Dubrovčanki koje također nisu bez šansi da se na kraju osnovnog dijela lige uguraju među prve četiri ekipe.

Iz svih tih dazloga kapetanica Zadra Lara Nikpalj Vukorepa kaže kako ih na jugu Hrvatske očekuje jedna teška utakmica.

“Teška iz razloga što smo si same porazom od Trešnjevke zakomplicirale status na ljestvici. S druge strane, Ragusa je u prošlom kolu iznenadila u gostima Šibenik i pokazala kako se u zadnje vrijeme diže u formi. U Zagrebu nas je koštalo loše otvaranje susreta i stoga se nadam kako se to neće ponoviti i u Dubrovniku i da ćemo igrati u visokom ritmu svih 40 minuta. Idemo dolje pobijediti jer znamo koliko nam je bitna ova utakmica. Još je malo ostalo do kraja sezone a mi stvarno imamo želju završiti među prve četiri ekipe koje će kasnije u doigravanje. Prednost nam je u tome što Carmen Miloglav više nije u ekipi Raguse ali bez obzira na to mi moramo na parketu biti jedno tijelo. Samo tako možemo do pobjede.”

Utakmica u Dubrovniku počinje u 16 sati.