Judo klub Zadar: Jedno zlato, jedno srebro i četiri bronce u Samoboru

Vrijeme čitanja: < 1 min

Između 601 natjecatelja iz 62 kluba koji su nastupili na međunarodnom judo turniru Kup Samobora, bilo je i 15 judaša iz JK Zadar koji su predvođeni trenerima Antom Zankijem i Stipom Grgasom osvojili 6 medalja.

Na turniru, održanom po 28. put, zadarski judaši su nastupili u više kateorija od mlađih dječaka i djevojčica pa do kadeta i kadetkinja. Konkurencija su im bili natjecatelji iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Mađarske, Austrije, Češke, Bugarske, Velike Britanije i Hrvatske.

U kategoriji dječaka i djevojčica do 12 godina, Luce Rumora je osvojila srebreno odličje a Duje Kalmeta i Marta Perin osvojili su brončano odličje.

U kategoriji dječaka i djevojčica do 14 godina, Augustina Mihatov osvojila je zlatno odličje dok su Fabijan Dražić i Luna Miljanić osvojili su brončana odličja.

U konkurenciji kadeta i kadetkinja , Donat Martinović i Josip Klarin su zauzeli  5 mjesta, iako pripadaju uzrastu mlađih kadeta.

Za judo klub Zadar još su nastupili: Ena Knez, Matej Vučić, Duje Tudorović, Marta Parica, Diara Vučenović i Donatella Bajlo.