Zadarski hrvači na Zlatnom pijetlu osvojili dva zlata

Vrijeme čitanja: 1 min

Članovi Hrvačkog kluba Zadar sudjelovali su na XVI. Međunarodnom turniru grada Koprivnice u hrvanju pod nazivom “Zlatni pijetao”. Na ovogodišnjem turniru nastupilo je 301 hrvačica i hrvač iz 29 klubova, te iz pet zemalja (Hrvatska, Mađarska, Slovenija, Nizozemska i Slovačka).

Hrvački klub Zadar na ovom turniru predstavio se sa sedam hrvača u konkurenciji mlađih dječaka rođenih od 2006-2008 godine nastupili su: Marino Kovačević i Jakov Parić. Nadalje, u konkurenciji starijih dječaka rođenih od 2004-2005 godine za hrvački klub Zadar nastupili su: Roko Strika i Šime Urić, dok su u najmlađoj skupini dječaka rođenih od 2009-2011 nastupili: Ivano Rogić, Jure Batur i Niko Ivanac.

Najuspješniji na ovom turniru bili su: Niko Ivanac i Roko Strika, koji su odličnim borbama i prezentacijom hrvačkih tehnika svladali svoje protivnike i osvojili prva mjesta. Nešto manje uspjeha imali su Šime Urić i Ivano Rogić, koji su osvojili 5. mjesto i repasažnim borbama ostali bez medalje.

Sljedeći vikend hrvački klub Zadar je organizator i domaćin Regionalnog turnira pod nazivom Jug Hrvatske, koji će se održati u subotu 09. ožujka, u dvorani Mocire .

Na turniru očekuju preko 120 hrvačica i hrvača, koji dolaze iz Splita, Šibenika i Gospića. Grad Zadar predstavit će preko 40 natjecatelja, pa ovom prilikom pozivaju svu djecu i ljubitelje hrvanja da nam se pridruže i podrže naše natjecatelje.