14 lip 2024
Stanko Čota uoči ogleda kuglača Zadra protiv Mertojaka u Splitu: “Igrat ćemo otvoreno i napadački i nadati se iznenađenju!”
Kuglanje

Stanko Čota uoči ogleda kuglača Zadra protiv Mertojaka u Splitu: “Igrat ćemo otvoreno i napadački i nadati se iznenađenju!”

Nakon važne pobjede nad Poštarom, s kojom su napravili veliki korak ka opstanku u Prvoj HKL, kuglači Zadra svoju borbu nastavljaju danas dvobojem 15. kola u sklopu kojeg gostuju u Splitu kod Mertojaka.

Splitski sastav trenutačno se nalazi na drugom mjestu prvenstvene ljestvice i apsolutni je favorit u današnjem dvoboju. Tome u prilog govori i činjenica kako su igrači Mertojaka svoje današnje protivnike s lakoćom pobijedili i u prvom međusobnom srazu igranom u Mocirama.

Stoga bi Zadranima ova utakmica trebala poslužiti kao priprema za one nadolazeće u kojima će tražiti bodove spasa. Tim tragom išla su razmišljanja statistički najboljeg ovosezonskog igrača Zadra Stanka Čote:

„Mertojak je favorit ali ne valja se predavati unaprijed. Dobio ih je i Medveščak u Splitu tako da je sve moguće dok se igra. Moramo igrati otvoreno i napadački. Iako smo svjesni kako nama ova utakmica dolazi kao svojevrsni kao trening. Moramo osvojiti što više poena jer postoji mogućnost da se zatvori krug između nas, Kandita, Bjelovara, Velibita i Poštara tako da ćemo morati gledati na svaki bod. Pobjeda Velebita u gostima kod Kandita malo nam je poremetila kalkulacije ali i dalje mislim da ćemo mi na kraju osigurati ostanak što je u ovoj povratničkoj sezoni u Prvu ligu i bilo najvažnije.“

Dvoboj u kuglani na Poljudu počinje u 16 sati.