14 lip 2024
Ante Matak i društvo u Splitu “skinuli” prvaka Europe Mertojak!
Kuglanje

Ante Matak i društvo u Splitu “skinuli” prvaka Europe Mertojak!

Tek nešto više od dva sata trebala su kuglačima Zadra da skinu prvi veliki skalp u natjecanju Prve HKL. U susretu 15. kola, u ogledu u kojem im nitko nije davao ni miligram šanse, Zadrani su u Splitu iznenadili prvaka Europe Mertojak slavivši u konačnici sa 6:2 (3455:3462).

Zadovoljstvo je još i veće kada se zna da su bodovi osvojeni na današnjoj utakmici najvjerojatnije ti koji ih već sada, tri kola prije kraja prvenstva, ostavljaju u ligi.
Utakmicu su sjajno otvorili Ante Matak i Luka Ukalović koji su u prvom paru svladali Duška Milanovića i Mihaela Grivičića.

Hrvoje Marinović u drugoj je izmjeni donio Mertojaku bod u igri protiv Marina Colića, no ravnotežu i novi bod Zadru donio je Stanko Čota koji je pobijedivši Andreja Kovača još jednom pokazao u kakvoj se sjajnoj formi nalazi u ovom trenutku.

Potvrdu pobjede Zadru je u posljednjem paru donio Marijo Baljak koji je svladao Dimitra Dimitrovskog, dok je Tibor Nemet izgubio od Gorana Žubrinića.

Svakako valja istaknuti i veliku podršku koju su Zadrani na poljudskoj kuglani imali od kuglača Poličnika koji su na istim stazama nakon dvoboja Mertojaka i Zadra odigrali susret 2. lige protiv momčadi Županijskih cesta.