Ozmec ostaje predsjednik HZSN-a, pohvale zadarskoj sekciji

Vrijeme čitanja: 2 min

Glavni urednik Sportske televizije Jura Ozmec izabran je na 30. Izbornom Saboru Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN), održanom u Novinarskom domu u Zagrebu, za predsjednika udruge sportskih novinara Hrvatske, dok će dužnost glavnog tajnika u sljedećem četverogodišnjem mandatu obnašati Marijan Bakić, urednik KAŠonline – sportskog web portala Karlovačke županije.

Ozmec je na čelu HZSN-a neprekidno od 2003. godine i ovo mu je 5. četverogodišnji mandat, dok je Bakić na sadašnjoj funkciji od 2011. godine i ovo mu 3. mandat glavnoga tajnika HZSN-a. Uz predsjedničku funkciju sportskih novinara Hrvatske, Ozmec je i na visokim funkcijama u AIPS-u (Svjetska udruga sportskih novinara), rizničara i v.d. glavnog tajnika.

U novi Izvršni odbor HZSN-a izabran je i tajnik zadarske sekcije HZSN-a Ante Župan, kojemu je ovo treći mandat u IO-u. Uz Župana u novi Izvršni odbor na prijedlog novog-starog predsjednika izabrani su: Nikola Lipovac (Jutarnji list), Zlatko Karlo (Sportske novosti), Robertino Šalinović (HINA), Ivana Lukačić Krajina (HRT), Anton Filić (Večernji list), Lovorko Magdić (Hrvatski radio), Robert Valai (fotoreporter) i Vinko Knežević (HOO).

Ponosan sam na pohvale koje je dobila naša sekcija za svoj rad, kako u novinarstvu tako i u humanitarnom djelovanju. Reizbor Ante Župana u Izvršni odbor potvrđuje dobar status koji naša sekcija ima na nacionalnoj razini“, istaknuo je predsjednik HZSN-a Zadar Željko Kapelari. Podsjetimo, zadarska sekcija HZSN-a godinama organizira brojne humanitarne akcije u suradnji sa zadarskim sportašima i sportskim kolektivima, a sekcija je inicirala pokretanje sportskog portala Sport 023.

Predsjednik i tajnik HZSN Zadar Željko Kapelari i Ante Župan

Zadarski su novinari u više navrata dobili i strukovna priznanja Hrvatskog zbora sportskih novinara. Za lokalno novinarstvo nagradu je 2015. godine dobio novinar HRT-a Zadar Željko Kapelari, zadarska sekcija HZSN-a i novinar Nebojša Gunjević 2016. godine su dobili posebno prizanje struke za humanitarni rad, a iste je godine nagradu za najbolju press službu u Hrvatskoj zaslužio Zadar Basketball Tournament.

OBILJEŽAVANJE 70. OBLJETNICE DRUŠTVA

Hoće li u Zadar ove godine možda stići još neka nagrada struke saznat će se 6. travnja ove godine kada će HZSN proslaviti 70 godina postojanja (osnovan 6.4.1949.), uz svečanost koja će se održati pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike, Kolinde Grabar-Kitarović.

Tom prigodom će biti dodijeljene i godišnje novinarske nagrade i priznanja HZSN-a za prošlu godinu. Dakako, 70 godina ćemo obilježiti i izdavanjem knjige. Dolazak na svečanost već je potvrdio predsjednik Svjetske udruge sportskih novinara Gianni Merlo te vodeći trojac Europske udruge sportskih novinara. Osim njih, pozvani su i predsjednik i glavni tajnik SEESJA-e (Udruge sportskih novinara jugoistočne Europe) te predstavnici još 8 zemalja s kojima HZSN održava izvanredne odnose, ne samo na profesionalnoj bazi, već prvenstveno kroz novinarske seminare i predavanja, te igranjem nogometa. Na proslavi se očekuje dolazak i predstavnika sportskih udruga Hrvatske, HND-a, HOO-a ali i mnogo šire”, najavio je Jura Ozmec.