Pobjeda protiv Poštara za mirniji finiš sezone!

Vrijeme čitanja: 2 min

Kuglači Zadra došli su do vrijedne pobjede u borbi za opstanak u Prvoj HKL. U dvoboju 14. kola Zadrani su u Mocirama ugostili splitskog Poštara, a u susretu dva davljenika na kraju je bolji bio domaćin koji je slavio s 6:2 (3532:3445).

Već u prvom paru domaćin je na teren izašao sa najjačim snagama odlučan da utakmicu na samom startu usmjeri na svoj mlin. U tom naumu su i uspjeli jer su dva ponajbolja ovosezonska igrača, Stanko Čota i Luka Ukalović, prilično uvjerljivo slavili protiv Milana Kolića i Ljube Žuljevića za 2:0 i razliku od 134 boda.

Gdje su stali Čota i Ukalović nastavili su Andrija Božičević i Tibor Nemet, juniorski svjetski prvaci u paru, koji su pobjedama protiv Anđelka Grubora i Tomislava Odrljina praktički riješili pitanje pobjednika ovog dvoboja.

Vrlo dobar dojam mrvicu su u trećoj izmjeni pokvarili Marijo Baljak i Marin Colić koji su izgubili svoje mečeve protiv Tonćija Bauka i Gorana Pofuka no to nije utjecalo na konačan rezultat.

“Ova nam je utakmica bila od velike važnosti. Koliko smo je ozbiljno shvatili dovoljno govori kako smo je otvorili Luka i ja u paru. Bilo je bitno da na početku ostvarimo prednost tako da ostali igrači mogu mirnije igrati. To smo i ostvarili te smo na kraju zasluženo slavili. Što reći, osvojili smo velika dva boda koja nas 99% ostavljaju u ligi”, izjavio je nakon utakmice najefikasniji pojedinac Stanko Čota.

S nova dva boda Zadrani su napravili lagani odmak od zone ispadanja u kojoj se sada sa po sedam bodova nalaze Poštar i Velebit. U posljednje četiri utakmice koliko ih je ostalo do kraja prvenstva Zadrani ulaze sa 11 bodova i velikim izgledima da zadrže prvoligaški status.

REZULTAT KK Zadar – KK Poštar 6:2

S. Čota – M. Kolić 3:1 (645:571) L. Ukalović – Lj. Žuljević 4:0 (626:566) A. Božičević – A. Grubar 2:2 (565:543) T. Nemet – T. Odrljin 2,5:1,5 (578:566) M. Colić – T. Bauk 0,5:3,5 (554:593) M. Baljak – G. Pofuk 0:4 (564:605)