19 tra 2024
Na krilima Tornada Zadranke do vrijedne pobjede nad Šibenikom!
Košarka

Na krilima Tornada Zadranke do vrijedne pobjede nad Šibenikom!

Košarkašice Zadra uspjele su na Višnjiku svladati Šibenik rezultatom 67:63 u dvoboju 17. kola Prve lige za žene uzvrativši im tako na prošlotjednom porazu na Baldekinu u četvrtfinalu Kupa Ružice Meglaj Rimac. Susjedski derbi u konačnici je pripao Zadru ali čestitke idu i jednoj i drugoj ekipi na izuzetno zanimljivoj i pravoj prvenstvenoj utakmici.

Čestitke idu i publici koja je svojim zdušnim navijanjem, u kojem je prednjačila navijačka skupina Tornado, pomogla Zadrankama na putu do slavlja. Utakmica je bila posebno zanimljiva u njenom prvom dijelu u kojem se imalo dosta toga za vidjeti i kojem je u trećoj minuti druge četvrtine zbog dvije uzastopne tehničke greške isključena trenerica Zadra Marija Mazija pa je susret do kraja vodio njen pomoćnik Toni Matešić.

Prvo poluvrijeme na kraju je završilo neodlučeno 35:35 nakon trice s istekom vremena koju ju postigla Tayra Melendez.
Početak drugog dijela pripao je gošćama koje su do osjetnije prednosti došle u 24. minuti (46:39) no domaće su u sljedećih nekoliko napada utakmicu uspjele vratiti u rezultatsku neizvjesnost a potom i povesti pa je tako nakon 30 minuta igre na semaforu stajalo 54:50.

Neizvjesna utakmica nastavila se i u posljednjoj dionici, a kako se kasnije pokazalo prelomila ju je peta osobna pogreška Antonija Chiabov bez koje je Šibenik izgubio visinu u reketu što su domaće iskoristile na najbolji mogući način te skokovima i poenima ispod koša uspjele utakmicu privesti kraju u svoju korist.

“Nakon isključenja trenerice Mazije mogli smo reagirati samo na dva načina. Ili se dignuti u nebesa ili potonuti do dna. Uspio sam motivirati cure da daju sve od sebe baš u inat svemu što se dogodilo i svaka od njih je na kraju dala svoj maksimum za pobjedu. Volio bih pohvaliti i publiku, posebno Tornado jer stvarno je gušt igrati pred punim tribinama u jednoj ovakvoj atmosferi koja iz igračica izvlači i onaj zadnji atom snage”, rekao je nakon utakmice pomoćni trener Zadra Toni Matešić.

Atmosferu je pohvalio i trener Šibenika, Stipe Bralić.

“Ovo je čisti dokaz koliko malo treba da ovaj, inače jako inferioran ekipni sport u odnosu na ostale ovdje u Hrvatskoj, zablista u punom sjaju. Malo sportskog rivaliteta i odmah publika dođe na tribine. Nedavno je na utakmici Kupa u Šibeniku bilo oko 400 gledatelja i atmosfera je također bila sjajna. Što se same utakmice tiče, mislim da je presudila peta osobna našeg jedinog centra bez koje smo igrali zadnjih desetak minuta. Imali smo i mi svojih prilika ali izlazak Chiabov nam je bio preveliki hendikep.”

Još jednom je kod Zadra prednjačila sjajna Ana Vrsaljko koja je utakmicu završila sa double-double učinkom od 19 koševa i 10 skokova. Svakako vrijedi izdvojiti i učinak Lare Nikpalj Vukorepe koja je postigla 13 poena i 15 skokova, dok je Ana Mandić utakmicu završila s 14 skokova i 13 ubačaja. Kod gošći najefikasnija je bila Mia Vukšić s 19 koševa.

Zadranke se sada s omjerom od 12 pobjeda i 5 poraza nalaze na diobi trećeg mjesta koje dijele s Trešnjevkom i Pulom dok su na prvoj i drugoj poziciji i dalje Medveščak i Split sa po 15 pobjeda i 1 porazom.

Borbu za doigravanjem naše košarkašice nastavljaju idućeg vikenda kada u još jednom derbiju gostuju u Zagrebu kod Trešnjevke.