M. Baljak: “Utakmica protiv Poštara nam je najvažnija utakmica cijele sezone!”

Vrijeme čitanja: 2 min

Kuglači Zadra u drugom dijelu Prve HKL još uvijek ne znaju za slavlje. Nakon što su prvi dio odigrali i više nego dobro, ostvarivši četiri pobjede i zauzevši šesto mjesto prvenstvenog poretka, nastavak sezone donio je dosta lošiju izvedbu koja je za posljedicu donijela strepnju oko ostanka u ligi. No, priliku da se vrate u život i najave povratak u sigurnost sredine ljestvice Zadrani će imati u subotu kada nakon tri tjedna stanke u prvenstvu u njihovoj kuglani Mocire u dvoboju 14. kola gostuje momčad Poštara.

A kako se situacija u sportu može promijeniti u hipu zorno pokazuje primjer ovih dvaju protivnika. Pred prvi ovosezonski međusobni dvoboj Zadrani su u goste Poštaru otišli s tri vezane pobjede i u atmosferi koja je u tim trenucima izgledala bajno. No, tek devet kola kasnije istog tog protivnika dočekuju s tri poraza iz posljednje četiri utakmice i prilično neizvjesnom situacijom po pitanju ostanka u ligi. Trenutak kakav može ponuditi samo sport.

„Ne treba niti govoriti koliko bi nam pobjeda protiv Poštara značila u našoj borbi oko očuvanja prvoligaškog statusa. Smatram kako nam eventualna pobjeda u ovoj utakmici donosi jako puno ali nam eventualni poraz isto tako puno oduzima. Stoga ćemo morati odigrati jednu stvarno dobru utakmicu kako bi došli do slavlja i mirnije ušli u sam finiš sezone“, kaže u najavi utakmice kapetan Zadra Mario Baljak.

Iako se Poštar nalazi na začelju poretka, koje sa po tri pobjede dijeli s Velebitom, momčad je to koja se nipošto ne smije podcijeniti. Dovoljno se prisjetiti dvoboja na Poljudu iz prvog dijela sezone kada su Splićani prilično lagano došli do slavlja od 6:2.

„Bilo bi to čisto samoubjostvo kada bi razmišljali na način da će Poštar doći bez borbe položiti oružje. Odigrali su odličnu utakmicu u prošlom kolu i nagovijestili kako će se i oni boriti do samog kraja. Mi moramo prvenstveno dobrom igrom pokazati da smo bolji od njih i samo na taj način doći do bodova koji su nam, ponavljam, od izuzetnog značaja“, zaključio je Baljak.

Dvoboj u Mocirama počinje u 15 sati.