04 pro 2021
Bog je stvorija čovika, Zadar košarku: Ari trener, a Bute na parketu
Košarka

Bog je stvorija čovika, Zadar košarku: Ari trener, a Bute na parketu

Opće je poznato da kad je riječ o košarci da su neke stvari moguće samo u Zadru kao gradu košarke, a ovo je jedna od tih “ludih” priča.

Svi se sjećamo 1999. godine i euforije i veselja u Zadru kada je objavljeno da su novi igrači Zadra u to doba postale dvije košarkaške super zvijezde Arijan Konazec i Dino Rađa.

Tada je navijačka skupina Tornado na čijem su čelu bili vođe Boris Marin i Marko Butić organizirala karusel po cijelom gradu u čast dolaska ovog dvojca. Teško da će se ikada više dogoditi tako nešto u gradu Zadru kada je zbog košarke cijeli grad bio u transu.

Točno 20 godina nakon tog povijesnog karusela, odnosno prošlog vikenda u Splitu se u organizaciji Hrvatskog košarkaškog saveza održao prvi Kup veterana u košarci na kojem su sudjelovale četiri momčadi i među njima i pobjednički sastav Pet bunara iz Zadra.

Trener Pet bunara na Kupu veterana bio je Arijan Komazec, a sad pazite ovo, jedan od igrača u toj ekipi bio je Marko Butić jedan od vođa Tornada koji je organizirao karusel u čast dolaska Arijana Komazeca u Zadar. Prije 20 godina, Komazec na parketu, Butić vodi navijanje na tribini, danas Komazec trener koji vodi Butića na parketu dok igra.

Takva priča moguća je samo u ovom našem “ludom” gradu kad je košarka u pitanju i koju mogu shvatiti samo domaći ljudi iz Zadra koji tu košarku žive za doručak, ručak i večeru i kojima je košarka sve jer “Bog je stvorija čovika, a Zadar košarku”,