17 sij 2022
Zadrani stigli u Valjevo! G. Jovančević: “Osluškujemo vijesti iz vodstva Lige i HVS-a na koji način postupiti!”
Vaterpolo

Zadrani stigli u Valjevo! G. Jovančević: “Osluškujemo vijesti iz vodstva Lige i HVS-a na koji način postupiti!”

Još uvijek nije poznato jesu li nemili događaji koji su se prije nekoliko dana dogodili na splitskoj rivi kada je, podsjetimo, skupina huligana napala i ozlijedila vaterpoliste Crvene zvezde koji su tamo došli odigrati utakmicu A-1 regionalne lige protiv Mornara, utjecali na odigravanje utakmice između Valjeva i Zadra koja bi se u sklopu 13. kola A-2 regionalne lige trebala odigrati sutra s početkom u 19 sati u Valjevu.

Konačnu potvrdu hoće li se utakmica uopće odigrati Zadrani će dočekati u gradu na zapadu Srbije gdje su jutros stigli autobusom. U mnogočemu odluka igra li se utakmica ili  ne ovisi o ishodu zahtjeva koji je predsjednik Vaterpolskog saveza Srbije Viktor Jelenić uputio Upravnom odboru regionalne lige u kojem traži da srpski klubovi do kraja sezone ne igraju utakmice u Splitu i okolici od 200 km. Na taj zahtjev reagirao je i Hrvatski vaterpolski savez koji je poručio da tako nešto nije moguće na što su iz srpskog saveza poručili kako će u tom slučaju njihovi klubovi istupiti iz tog natjecanja.

Iz Valjeva nam se javio trener zadarskih vaterpolista Goran Jovančević koji vjeruje kako će se rješenje ove komplicirane situacije ipak pronaći te da će se utakmica u Valjevu na kraju odigrati.

„Protekla dva dana bila su prilično burna u vaterpolo svijetu na ovim prostorima. Incident u Splitu pokrenuo je cijelu lavinu. Krenula je korespondencija na relaciji Srpski vaterpolski savez – Hrvatski vaterpolski savez – Regionalna vaterpolo liga gdje se do dan danas nije došlo do nikakvog zaključka. Mi smo u tom ozračju morali otputovati u Valjevo i do posljednjih trenutaka smo osluškivali vijesti iz vodstva Lige i HVS na koji ćemo način morati nastupiti. Na taj način sva taktička priprema i sve vezano uz utakmicu palo je u drugi plan što nikako nije dobro za sport jer bi sport trebao biti iznad svih tih stvari. Mi smo, to moram reći, lijepo primljeni ovdje u Valjevu i pokušat ćemo se pripremiti najbolje što možemo za samu utakmicu.“

Upitali smo Jovančevića i kako su igrači reagirali na cjelokupnu situaciju koja je sve samo nije vaterpolska.

„Igrači su zbog neizvjesnosti koja vlada i sada na iglama i pokušat ćemo napraviti sve kako bi se do početka utakmice resetirali i doveli u ono optimalno stanje da u bazenu pokažu ono što znaju i za što smo se spremali. Valjevo je odlična ekipa vođena možda i najboljim svjetskim vaterpolistom svih vremena Igorom Milanovićem tako da nas, ukoliko se utakmica odigra, očekuje vruća atmosfera i protivnik protiv kojeg se nadamo da možemo pružiti dobar otpor a možda doći i do bodova koji bi nam bili veliki poticaj za dalje“, zaključio je Jovančević.