19 sij 2022
U OK Zadar protiv Croatije i Nove Gradiške hvataju pozicije za nastup u Super ligi!
Odbojka

U OK Zadar protiv Croatije i Nove Gradiške hvataju pozicije za nastup u Super ligi!

Još četiri kola preostala su do kraja sezone u natjecanju Prve hrvatske odbojkaške lige. Četiri kola koja će ponuditi odgovor hoće li Odbojkaški klub Zadar dogodine u Super ligi igrati sa obje svoje seniorske selekcije, samo s jednom ili, pak, nijednom.

Sutrašnje utakmice, u kojima odbojkašice na Višnjiku ugošćuju Novu Gradišku a odbojkaši Croatiju, mogle bi se u konačnici pokazati i ključnima na tom putu. Posebno to vrijedi za odbojkaše kojima su tri boda potrebna kako bi i matematički osigurali prolaz u viši rang. Protivnik za taj doseg i više nego idealan. Croatia, koju su igrači trenera Marina Masnića u dosadašnjem dijelu lige pobijedili u sva tri međusobna ogleda.

„Mislim da smo mi favoriti u ovom dvoboju iako je ona zadnja naša međusobna utakmica igrana u Zagrebu ponudila određenu dozu neizvjesnosti. Ali ovu igramo kod kuće pred našim navijačima i vjerujem kako ćemo pružiti jednu dobru partiju i osigurati pobjedu i plasman u Super ligu“, kaže Masnić.

S druge strane, Zadranke igraju možda i najvažniju utakmicu cijele sezone. Utakmicu u kojoj ih eventualna pobjeda ostavlja u igri za jednu od prve dvije pozicije koje direktno vode u Super ligu. Što je još i važnije, pobjedom bi igračice Zadra ekipi Nove Gradiške pobjegle na četiri boda prednosti što bi, ukoliko ne uspiju završiti među prve dvije ekipe, trebalo biti dovoljno da se barem osigura treća pozicija koja osigurava kvalifikacije. Trener odbojkašica Zadra Robert Kresoja nada se kako će mu ekipa zadržati onu razinu koncentracije i voljnog momenta koju pokazuje od početka doigravanja.

„Ukoliko budemo na nivou na kojem jesmo u posljednje dvije utakmice onda ne bi trebalo biti problema. Iako, moram ovdje naglasiti kako je ekipa Nove Gradiške prošlogodišnji Superligaš i kako su njihove ambicije sigurno brz povratak u jato najboljih. Opet su im se okupile starije igračice što je svakako prednost kada igrate protiv mladih igračica kakve imamo mi. No, ponavljam, ako budemo pravi nemamo se koga bojati“, zaključio je Kresoja.

Obje utakmice sutrašnjeg dvostrukog programa igraju se u dvorani 4 ŠC Višnjik. Odbojkaši startaju u 15, a odbojkašice u 17 sati.