04 pro 2021
Pet bunara na Kupu veterana u Splitu
Košarka

Pet bunara na Kupu veterana u Splitu

U organizaciji Hrvatskog košarkaškog saveza i u sklopu Kupa Krešimira Ćosića u Splitu se 15. i 16.02. održava prvi Kup veterana u košarci na kojem sudjeluju četiri ekipe iz Hrvatske.

Poziv od strane Hrvatskog košarkaškog saveza za sudjelovanje na Kupu veterana dobila je i zadarska ekipa Pet bunara koja je u ovom desetljeću jedna od najboljih veteranskih ekipa u regiji po broju osvojenih natjecanja i turnira.

Između ostalog u svojim vitrinama imaju i pehar pobjednika Svjetske lige veterana iz 2015. godine. Osim Pet bunara iz Zadra na Kupu veterana sudjeluju još i ekipa Vitalca iz Splita, MORH iz Zagreba i ekipa Sisak-Osijek.

Prvo polufinale je na rasporedu u petak 15.02. u 18:00h gdje se sastaju Pet bunara i MORH, a u 19:30h Vitalac i Sisak-Osijek. Finale je na rasporedu u subotu u 15:45h. Sve utakmice se igraju u dvorani KK Splita na Gripama.

Sastav ekipe Pet bunara :

Stipe Šarlija (cap.), Denis Mujagić, Ivan Zrilić, Marin Stipić, Jurica Ružić, Tonći Jerak, Tomislav Jurjević, Hrvoje Perinčić, Marko Butić, Tomislav Ružić, Denis Ostrogonac.

Trener: Damir Burčul, Pomoćni trener: Arijan Komazec, Team manager: Marin Pestić, Tehniko: Jure Jerak, Fizioterapeut: Ante Tranfić