04 pro 2021
Zlato, srebro i bronca za Streličarski klub Zadar
Ostali sportovi

Zlato, srebro i bronca za Streličarski klub Zadar

Streličari SK „Zadar“ nastupili su na streličarskom turniru Sisačka zima formata WA 2x18m koji se održao u dvorani Brezovica u Sisku.

Streličarski klub „Zadar“ predstavljali su: veteranDarko Polić – dugi luk (LB), senior Josip Šare – dugi luk (LB), senior Šime Grginović – olimpijski luk (RB), seniorka Ivana Sumić – olimpijski luk (RB).

Ostvareni su zapaženi rezultati! Streličarski klub „Zadar“ okitio se jednim zlatom, srebrom, i broncom!

U kategoriji dugim lukom, Darko Polić ispucava rezultat od 478 krugova i zauzima prvo mjesto među veteranima. Josip Šare u jakoj seniorskoj konkurenciji ispucava 500 krugova – rezultat koji ga dijeli samo 3 boda od prvoplasiranog – i osvaja srebrnu medalju. Čestitke našim dugolukašima!

U kategoriji seniora olimpijskim lukom, Šime Grginović ispucava sjajnu prvu seriju i plasira se na treće mjesto, no u drugoj je opao i završio natjecanje na 6. mjestu s ukupnih 495 krugova. Ivana Sumić, u kategoriji seniorki olimpijskim lukom, ispucava rezultat od 473 kruga i osvaja brončanu medalju.

Valja napomenuti da je našim streličarima ovo bio posljednji turnir pred Dvoransko prvenstvo Hrvatske koje će se održati sljedeći vikend u Ljubešćici.

Nadamo se da su turnir u Sisku iskoristili kao dobar trening i pripremu za nadolazeće Prvenstvo. Želimo im puno sreće!