04 pro 2021
Jure Perković, NK Abeceda: Primarni i jedini cilj je stvaranje igrača
Naslovna slider

Jure Perković, NK Abeceda: Primarni i jedini cilj je stvaranje igrača

Predstavnici NK Abeceda u stalnom su pogonu. Predaha nema, radi se na mnogo polja.

„Godina i pol dana prošla je otkako smo se javnosti predstavili i od tada smo napravili jako puno toga ali idemo dalje još jače. Trenutačno imamo oko 300-350 djece što je lijepa brojka. S njima radi dvanaest trenera i naše želje i ambicije su u dogledno vrijeme još rasti po svakom pitanju” – ističe prvi čovjek NK Abeceda, Jure Perković.

Upravo trenerski kadar je ono na što ste posebno ponosni.

„Po meni to je najbitnija stavka, tu smo se dobro isprofilirali sa školovanim i kvalitetnim ljudima i zato idemo u dobrom smjeru. Trener pionira je Božidar Miletić, pomoćnik je Stipe Pavičić, mlađih pionira Ivan Zupčić, tiće vodi Luka Marinović, papaline Roko Prtenjača. S njima još rade i Nino Novaković, Josip Ćurković i Ana Petrović. Jure Vuleta je zadužen za ženski nogomet, Branko Turopoljac za univerzalni dio naše škole dok Marin Pedić radi s vratarima, ja sam voditelj škole”.

Trenirate na nekoliko lokaciji po Županiji.

„U Zadru smo na Višnjiku i u Franka Lisice, u Poličniku smo u dvorani i na travnatom igralištu te u Murvici, odakle je sve i krenulo”.

I vozni park je sada na visokom nivou.

„Gledamo ulagati u infrastrukturu, rekvizite, opremu da bi osigurali što bolji razvoj. Došli smo do jednog nivoa i sada smo kupili dva kombija koja će nam puno olakšati rad s djecom i sam prijevoz do raznih destinacija naših polaznika što nas čini još dodatno sretnijima, kao i njihove roditelje. Želim se ovim putem zahvaliti svima onima koji su nas prepoznali i vjeruju u naš projekt. To su načelnik općine Poličnik, Davor Lončar, Staklo Zadar, klimatizacija Montis, Sonik, JRB, Vodoinstalacije Marušić, Ribarski obrt Milivoj Blaslov, nacionalni park Paklenica te pekarna Foša. Posebna zahvala ide našem predsjedniku Anti Dokozi koji ulaže velike napore kako bi nam omogućio što kvalitetnije uvjete za rad”.

Natjecanja.

„Bili smo u Opuzenu i Makarskoj, u planu je odigravanje prijateljskih utakmica u Splitu i Šibeniku. Idemo uskoro i na turnire u Split, Gospić i Međugorje”.

Glavni cilj.

“Kontaktiraju nas mnogi hrvatski prvoligaši jer im je Zadar jako zanimljiv. Žele s nama ostvariti sportsku suradnju, za sada s nikim još nismo ništa potpisali što ne znači da nećemo uskoro. Glavni cilj je stvaranje igrača i kroz jednu takvu suradnju ćemo ih puno lakše plasirati u neke jače lige” – zaključio je Perković.