Počele pripreme otočana, vratili se Kurtin i Pedišić

Vrijeme čitanja: 2 min

Nakon zimske pauze, seniori Svetog Mihovila započeli su s pripremama za proljetni dio natjecanja u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi Zadarske županije. Trener prve momčadi Damir Korenov proteklog je tjedna izvršio prozivku i poveo momčad na treninge koje će odrađivati na igralištu Foša.

Prvi nastup očekuje ih već ovog tjedna u 1. kolu županijskog kupa, dok natjecanje u 2. ŽNL počinje 23. ožujka.

Marko Pedišić prvo je ovogodišnje pojačanje Svetog Mihovila

Uz trenige, pomalo se ekipiramo za proljetni dio prvenstva. Doveli smo i dva nova igrača. Riječ je o igračima koji su ponikli u našem omladinskom pogonu, Marku Pedišiću koji nam je stigao iz Arbanasa te Karlu Kurtinu koji je nastupao za Dalmatinac iz Crnoga. Ciljevi za nadolazeću sezonu su afirmacija mladih otočnih igrača i rezultatski biti uspješniji nego jesenas“, kaže trener Korenov.

Povratnik u dres ‘Svetaca’ Karlo Kurtin

Podsjetimo, seniorski nogomet vratio se u Sutomišćicu nakon punih deset sezona, jer je jesenas Županijski nogometni savez dao ‘zeleno svjetlo’ otočanima nakon obnove igrališta.  Seniori otočnog kluba nastupaju u Drugoj županijskoj ligi, a polusezonu su zaključili na šestom mjestu sa šest osvojenih bodova.

Naša momčad ima kvalitetu za bolje rezultate i vjerujem da ćemo to pokazati već u proljetnom dijelu prvenstva. Treba svakako istaknuti da u ekipi imamo i trećeg strijelca lige Denija Kolegu koji postigao sedam pogodaka“, dodaje Korenov.