25 tra 2024
Zadrani na Baldekinu pobijedili Šibenik i došli na korak od Super lige!
Naslovna slider

Zadrani na Baldekinu pobijedili Šibenik i došli na korak od Super lige!

Odbojkaši Zadra svladali su u gostima Šibenik rezultatom 3:0 u setovima u dvoboju 16. kola Prve domaće lige. U četvrtom ovosezonskom međusobnom srazu Zadar je i četvrti put slavio nad susjedom iz Šibenika koji tako ni nakon jedanaest odigranih utakmica još uvijek ne zna za pobjedu u ovom natjecanju.

Zadrani su u Šibenik otišli po bodove koji bi ih za još korak približili njihovom cilju, a to je plasman među prve tri ekipe koje će bez kvalifikacija osigurati plasman u viši rang iduće sezone. I to im je pošlo za rukom. Sada im preostaje u posljednja tri kola osvojiti svega tri boda kako i matematički potvrdili nastup u Super ligi nakon sedam sezona otkako su tamo nastupali posljednji put.

Momčad trenera Marina Masnića niti u ovom dvoboju nije imala pretežak posao protiv mlade ekipe Šibenika. Prva dva seta osvojena su na prilično dominantan način dok su malo više otpora Šibenčani pružili u trećem setu koji je ipak na razliku pripao gostima.

“Vraćamo se kući s nova tri boda i sigurno da time moramo biti zadovoljni. Dosta dobro je sve skupa izgledalo u prva dva seta dok smo se u trećem malo mučili. Ali i njega smo na kraju uspjeli osvojiti i sada mirni dočekujemo kraj prvenstva”, izjavio je nakon utakmice Masnić.

Novom pobjedom Zadar je privremeno zasjeo na drugo mjesto ljestvice s 23 boda, s bodom i dvije utakmice više od trećeplasiranog Medicinara Trnje. Na prvom mjestu je Kitro Varaždin s 31 bodom, četvrta je Croatia s 11, dok je na začelju Šibenik bez bodova.

Do kraja natjecanja Zadrani će odigrati još tri utakmice. Prva od njih na rasporedu je idućeg vikenda kada će u svojoj dvorani ugostiti Croatiju. Eventualnom pobjedom momčad s Višnjika riješila bi sve dvojbe po pitanju plasmana u Super ligu iduće sezone jer bi upravo Croatiji pobjegli na nedostižnu razliku.

REZULTAT
OK Šibenik – OK Zadar 0:3 (16:19, 19:25, 25:27)