04 pro 2021
V. Menčik, Hrvački klub Zadar: “Još uvijek se borimo i prezentiramo hrvanje kao sport u Zadru”
Borilački

V. Menčik, Hrvački klub Zadar: “Još uvijek se borimo i prezentiramo hrvanje kao sport u Zadru”

Marljivo se pripremaju za nove izazove i u Hrvačkom klubu Zadar. Predstavnici kluba u stalnom su trenažnom procesu kako bi sljedeća natjecanja dočekali u što optimalnijoj formi.

Sve to i više nego uspješno koordinira trener u HK Zadar, Vladimir Menčik.

„Moramo trenirati i biti spremni. Puno toga nas očekuje i trening je jedino pravo mjerilo svega”.

Da se dobro radi u klubu govori podatak da je nekoliko članova i pred ulaskom u reprezentaciju.

„Samo je pitanje dana kada će i tko će od naših članova ući u reprezentaciju. U uzrastu mlađih i starijih dječaka tu je Roko Strika koji se nekako trenutno najviše izdignuo ali ima tu još dosta potencijala. Kod djevojčica tu su Lucija Sarić i Cvita Sikirić, svakodnevno se radi i trenira i rezultat toga je vidljiv”.

I trenerski kadar je pojačan.

Tako je, tu je sada i Josip Cindrić, koji je završio Kineziologiju u Splitu, naš bivši hrvač. Sve poprima jednu lijepu priču i mislim da smo u zadnjih deset godina napravili dosta toga i da se plodovi rada i svega uloženog pomalo i vide”.

Reakcija Zadrana na hrvanje.

„Imamo dosta informacija i ljudi su čuli za nas. Međutim, još uvijek se borimo i prezentiramo hrvanje kao sport u Zadru. U klubu nas je trenutačno pedesetak, upise vršimo stalno, dvoranu smo maksimalno uredili. Radimo na poboljšanju uvjeta u klubu i nadamo se da će naši sugrađani to i prepoznati i u još većem broj nam podariti povjerenje i dovesti svoju djecu”.

I u Zadru često organizirate turnir.

„Već sedmu godinu smo domaćini Zadar opena, paralelno s tim održavamo i trening kamp a u veljači ćemo napraviti i jedan regionalni turnir koji je uvijek odlično posjećen. Pokušavamo na sve moguće načine hrvanje približiti ljudima kako bi vidjeli da je hrvanje jedan od najprirodnijih oblika kretanja i sportova a i jedan je od prvih olimpijskih sportova”.

Cilj.

Uvijek je isti, što veći broj mladih hrvača uključiti napravi način u ovaj sport, ostvariti što bolje rezultate na državnim prvenstvima kako bi imali što više predstavnika u reprezentativnim selekcijama. Put je trnovit i težak ali mi smo spremni na sve” – zaključio je Menčik.