23 lis 2021
I. Ninčević: “Jedan loš dan s Brazilom odredio je cijelo prvenstvo”
Naslovna slider

I. Ninčević: “Jedan loš dan s Brazilom odredio je cijelo prvenstvo”

Na netom završenom Svjetskom rukometnom prvenstvu Hrvatska je osvojila šesto mjesto. Naslov najboljih pripao je Danskoj koja je u finalu uvjerljivo nadigrala Norvešku.

Nastup naših Kauboja prokomentirao je bivši hrvatski reprezentativac, naš Zadranin, Ivan Ninčević koji je u sportskoj mirovini.

„Naši su igrali super sve do Brazila, nažalost jedan loš dan koji se svakom može dogoditi i cijelo prvenstvo ode u krivom smjeru. Ali do tad je sve bilo super, obrana je funkcionirala, pogotovo 5-1, Šego je cijeli turnir bio na top nivou, šteta baš šteta Brazila gdje nam ništa nije išlo na ruku, puno tehničkih grešaka koje su oni kažnjavali lakim golovima. Poslije toga se bilo još teško dignuti nakon te već dobivene na papiru utakmice, a onda smo još Cindrića izgubili na poziciji vanjskog gdje smo bili deficitarni”.

Šesto mjesto na kraju uspjeh ili ne.

„Ako je bio cilj osigurati kvalifikacije za OI, onda je to ostvareno i može se reći da je to ispunjeno. Međutim, 6 mjesto nije neki uspjeh i siguran sam da nitko od igrača nije sretan i zadovoljan tom pozicijom. Ali dobili smo Šegu, Mandića, Šipića i uz još jednog, dva vanjska nema straha za hrvatski rukomet”.

Svjetski prvak Danska.

„Što se tiče Danske, igrali su strašan rukomet, brz, pokretan, obrana tvrda, pokretljiva i još golman izvrstan. Meni je Norveška igrala najbolji i najljepši rukomet osim finala, nevjerojatan je način njihove tranzicije iz obrane u napad, polukontra-kontra, brzina..atomski rukomet su igrali. Šteta da su u finalu jednostavno izgorjeli” – rekao je Ninčević.