04 pro 2021
G. Jovančević: “Cilj nam je dohvatiti doigravanje PH i na Višnjik dovesti veličine poput Juga i Mladosti!”
Naslovna slider

G. Jovančević: “Cilj nam je dohvatiti doigravanje PH i na Višnjik dovesti veličine poput Juga i Mladosti!”

Vaterpolisti Zadra 1952 prvi dio natjecanja u A-2 regionalnoj ligi okončali su na 8. mjestu ljestvice s omjerom od tri pobjede, jednog remja i sedam poraza. Gledajući onako na prvu, ostvarenje je to koje možda i ne izgleda previše impresivno. No, uspoređujući rezultate iz prethodne dvije sezone, otkada su Zadrani, ustvari, uskočili u neizvjesnost regionalnih bazena, jasno je kako je momčad s Višnjika u svojoj trećoj uzastopnoj sezoni u tom natjecanju iskazala dodatan napredak. Podatak koji najbolje svjedoči u korist toga su tri pobjede u dosadašnjem dijelu prvenstva što je identičan zbroj svih slavlja ostvarenih u prethodne dvije sezone.

Možda je konačan plasman na kraju prvog dijela mogao biti i bolji. Možda su dobra izdanja u nekim susretima mogla u konačnici donijeti i pokoju pobjedu više. Sigurno jesu. No u sportu neiskustvo ispostavlja prilično skup račun koji je gotovo nemoguće ne platiti. Zorno je to pokazala i utakmica prošlog kola i domaći poraz od Vojvodine.  

„Odigrali smo muški tu utakmicu ali jednostavno nismo iskoristili sve one prilike koje su nam se otvorile. Kapa do poda mojim igračima na svemu što su pokazali i siguran sam kako je njima najviše žao što su na kraju izgubili“, kaže trener Zadra, Goran Jovančević.

Liga se, kao što je poznato, sada razdvaja na dvije skupine po šest ekipa. Prvih šest borit će se za naslov prvaka i plasman u viši rang, dok će ostalih šest, među kojima je i Zadar, nastaviti svoju borbu za što bolji poredak. Ali i za plasman u doigravanje Prvenstva Hrvatske gdje iz A-1 i A-2 regionalne lige direktno ulazi osam klubova na temelju plasmana.

Vaterpolistima Zadra predstoji borba za plasman u doigravanje PH

„Da. Sada nam slijedi borba od sedmog od dvanaestog mjesta i novih pet utakmica u kojima tri puta odlazimo u goste, a dva puta smo domaćini. Trebamo učiniti sve da u tih pet kola ostvarimo što bolji rezultat i da se pripremimo za nastavak Prvenstva Hrvatske gdje nam je cilj ući među tih osam ekipa koje će se boriti za naslov državnog prvaka.“

Za ostvariti zacrtano vaterpolistima Zadra potrebno je u nastavku regionalnog natjecanja završiti ispred ostale dvije hrvatske momčadi Medveščaka i Galeba.

„Mi u ovoj Ligi šest moramo protiv svake ekipe ići na pobjedu jer stvarno se nemamo tu koga bojati. Vidjeli smo kroz sve ove utakmice koje su iza nas da možemo igrati sa svima. Za malo bolji rezultat potrebno nam je još neko određeno vrijeme kroz koje će sigurno doći to potrebno samopouzdanje da neke utakmice koje trebaš pobijediti ne izgubiš.“

Kada se sve zbroji i sabere, pobjede nad Medveščakom i Galebom trebale bi biti dostatne da na proljeće naši vaterpolisti na zadarskom bazenu snage odmjere protiv veličina kakve su Jug ili Mladost. Nešto o čemu se do prije nekoliko sezona nije moglo niti sanjati.„Te dvije pobjede će biti ključne u našim nastojanjima da zadarskoj publici i svima koji vole ovaj sport približimo i u Zadar donesemo dašak vrhunskog vaterpola. Mislim da bi to zasada bila kruna našeg rada u posljednjih nekoliko godina i primjer kako je uz pošten pristup i mnogo odricanja sve moguće. Možda jednog dana i ravnopravna borba s tim institucijama europskog i svjetskog vaterpola što dubrovački i zagrebački sastav uistinu i jesu“, zaključio je Jovančević.