04 pro 2021
Srebro u troskoku Eme Bacalje iz AK Alojzije Stepinac na dvoranskom  PH za juniore i juniorke
Naslovna slider

Srebro u troskoku Eme Bacalje iz AK Alojzije Stepinac na dvoranskom PH za juniore i juniorke

Pod vodstvom trenera Hrvoje Perice na dvoranskom  prvenstvu Hrvatske u atletici za juniore i juniorke koje je održano proteklog vikenda nastupilo je i šest članova atletskog kluba Alojzije Stepinac Zadar i ostvarili su odlične rezultate .

Ema Bacalja osvojila je srebro  u troskoku s osobnim rekordom od 11.36 m, dok je u skoku udalj zauzela 10 mjesto s preskočenih 5.09 metara.

Reza Javidi istrčao je osobni dvoranski rekord na 400 m 53,85 i zauzeo 12 mjesto . Dora Grgić na 400 m također je istrčala osobni rekord 1.03,93 dok su kadeti koji su trčali u juniorskom uzrastu pokazali da su u odličnoj formi pred njihovo prvenstvo za 15 dana . Branimir Nakićen istrčao je 60m za 7.92, Marcela Rušev na 60m istrčala je 8.16 i zauzela je 10 mjesto a Petra  Miloševski  skočila je u skoku udalj 4.53 i trčala 60m 8.94.

“Dvoranska sezona je tek počela prezadovoljni smo ostvarenim rezultatima a pred nama su ona najvažnija natjecanja gdje smo među najboljim klubovima u Hrvatskoj  a to su natjecanja mlađih juniora -juniorki, mlađih kadeta i kadetkinja te kadeta i kadetkinja. Poboljšani uvjeti za treniranje odrazili su se i na dobre rezultate  u zimskom periodu. Izgradnjom zatvorene atletske  dvorane u Zadru dobit ćemo jednu veliku zaokruženu sportsku infrastrukturu za razvoj atletskog sporta u gradu Zadru čemu se najviše radujem”, zaključio je predsjednik atletskog kluba Alojzije Stepinac, Mladen Peša