19 tra 2024
Zadranke na teškom gostovanju kod Zagreba. Lara Nikpalj Vukorepa: “Respektiramo protivnika ali idemo po pobjedu!”
Košarka

Zadranke na teškom gostovanju kod Zagreba. Lara Nikpalj Vukorepa: “Respektiramo protivnika ali idemo po pobjedu!”

Košarkašice Zadra u dvoboju 14. kola Prve lige za žene u nedjelju gostuju u Zagrebu kod istoimenog protivnika. Dvije pobjede u dva susreta u nastavku prvenstva gurnule su košarkašice trenerice Marije Mazije u poziciju iz koje se doigravanje vidi dosta jasnije. Sigurno je i kako je samopouzdanje kod naših igračica u ovom trenutku na visokom nivou što je svakako momentum koji bi u Zagrebu trebalo iskoristiti.

“Pa svakako da nakon pobjede u prošlom kolu protiv Pule malo lakše dišemo. No, sada je ispred nas utakmica protiv, po meni, još jednog dobrog protivnika. Smatram kako je samo raspored uvjetovao da njihov plasman na ljestvici ne bude bolji jer riječ je o ekipi koja je vrlo iskusna pogotovo na centarskoj liniji. Uglavnom, idemo u Zagreb s velikim respektom prema protivniku”, kaže kapetanica kluba s Višnjika Lara Nikpalj-Vukorepa.

A respekt je protivnik zavrijedio nakon prvog međusobnog sraza u kojem su, unatoč prilično uvjerljivom porazu, igračice Zagreba ostavile dobar dojam.

“Istina. Iako smo ih tu pobijedili s velikom razlikom nije to bio realan rezultat. Mi smo stvarno dobro odigrali tu utakmicu, a one u tom trenutku nisu bile kompletne.”

A kompletne bi na utakmici protiv Zagreba trebale biti i Zadranke kojima bi se u sastav, nakon što je Pulu propustila zbog problema s vratom, trebala vratiti prva razigravačica Ivana Dujić.

“Dobro treniramo kompletne smo na treninzima samo nam nedostaje Ivana Dujić za koju se nadamo da će nam se vratiti do sutrašnje utakmice. Bez nje bi nam bilo puno teže”, zaključila je Nikpalj Vukorepa.

Utakmica u sportskoj dvorani Trnsko igra se u nedjelju 27. siječnja s početkom u 17 sati.