Krenule su prijave za 5. po redu Zadar Night Run!

Vrijeme čitanja: 2 min

Podsjećamo, Zadar Night Run je cestovna utrka u poznatoj i dokazanoj organizaciji Škole trčanja Zadar i Triatlon kluba Zadar, a start je u Foši ispred Gradskih vrata. Trkači pri prijavi (kao I prijašnjih godina) biraju utrku 2.5km (1krug oko grada), 5km (2 kruga) ili 10 km (4 kruga) a velika novina je i polumaraton, utrka na 21,097 metara!

Zadar Night Run postavlja visoke standarde u organizaciji utrka i svake godine okuplja sve veći broj trkača početnika, dijece, rekreativaca ali i ozbiljnijih trkača a detalje nam je pobliže objasnio organizator:

“Utrka je već postala značajni sportsko-rekreativni događaj kako na ovim prostorima tako i u okolici. Interes je ogroman a to pokazuje i broj trkača koji iz godine u godinu raste. Atraktivnost startne zone i staze, energija, glazba, svjetlosni efekti i niz drugih elemenata oduševljavaju trkače iz godine u godinu i mislimo da imamo formulu koja će Sport&Moda Zadar Night Run 2019 učiniti za trkače i ove godine događajem o kojem će se pričati i kojeg nesmiju propustiti!”

Nova utrka – polumaraton

“Veliki broj trkača nas već duže vrijeme pita za noćni polumaraton i evo ove godine smo odlučili organizirati i tu utrku u sklopu Zadar Night Run-a. Biti će to najatraktivnija staza polumaratona u regiji (od poluotoka prema Diklu i natrag). Staza je potpuno ravna i gotovo 90% staze prati morsku obalu što garantira vrhunski doživljaj za trkače a i dobre rezultate (što je za sve trkače, a pogotovo rekreativce uvijek veliki plus). Želja nam je da za trkače koji započinju svoju ozbiljniju trkačku priču baš Zadar Night Run bude prvo polumaratonsko iskustvo. Kroz ovih 5 godina utrke primjetili smo da trkači rastu sa utrkom, pa oni koji su u prvim godinama trke trčali 2.5km prešli su na 5km, oni sa 5 km na 10km a sad je vrijeme i za korak dalje – polumaraton! Utrka je postala motivator za naše sugrađane i na to smo posebno ponosni! Očekujemo da na prvi Zadar Night Run Halfmarathon dođe i veliki broj trkača iz drugih gradova Lijepe naše ali i iz drugih država.”

“Osigurali smo za sve trkače vrijedne poklone naših sponzora te se nadamo pružiti ljudima čisti užitak sudjelovanja u natjecanju. Želimo da trkačima nakon utrke ostane uspomena vrhunske zabave, sportskog doživljaja te doživljaja gradskih ulica na jedan sasvim drukčiji način.”

Organizacija utrke

“Utrku organizira provjeren tim Škole trčanja Zadar i Triatlon kluba Zadar. Golemo iskustvo koje smo stekli kroz posljednje godine organizacije utrka u regiji daje nam samopouzdanje da možemo napraviti još veći projekt. Naravno, ovakva velika organizacija zahtjeva i pomoć sa strane pa se zahvaljujemo Uredu gradonačelnika i Gradu Zadru na velikoj pomoći u organizaciji utrke. Prepoznali su nas kao događaj koji na pravi način promovira ime Grada Zadra!” – rekao nam je Jure Šango, osnivač Škole trčanja Zadar te glavni organizator utrke Zadar Night Run. 

Sport&Moda Zadar Night Run će se održati 13.4.2018 sa startom u 21:00h

Za sudjelovanje na utrci Sport&Moda Zadar Night Run 2018 dovoljno je popuniti prijavu www.ZadarNight.Run i uplatiti startninu.