15 sij 2021
T. Prostran: “Uživam u Portugalu i vjerujem u osvajanje pokojeg trofeja”
Košarka

T. Prostran: “Uživam u Portugalu i vjerujem u osvajanje pokojeg trofeja”

Zadarski košarkaš Toni Prostran, Švedsku je ove sezone zamijenio Portugalom točnijem tamošnjim klubom FC Porto. Prije Švedske u kojoj je najviše igrao nastupao je još u Grčkoj za Kollosos te u Litvi za Nevežis.

Je li zadovoljan kako je prošla faza prilagodbe na novu državu.

„Sve je u najboljem redu, već pet, šest godina sam van Zadra i naviknuo sam na brze prilagodbe. Obitelj uvijek ide samnom tako da je sve u redu. Što se tiče i samog kluba i tu imam samo riječi hvale. Riječ je o sportskom društvu Porto a zna se što to znači u svijetu sporta. Moje je samo da treniram i da igram, sve drugo je na najvišem mogućem nivou”.

FC Porto kako stoji na tablici.

„Imamo deset pobjeda zaredom, treći smo na tablici. Zbog problema na početku sezone s ozljedama upisali smo neke neželjene poraze ali sada je sve puno bolje. Glavni konkurenti su nam Benfica i Oliveirense i prvenstvo će biti zanimljivo do samog kraja. Želimo naslov prvaka isto kao i dva trofeja u Kupu gdje se natječemo”.

Kvaliteta lige.

„Solidna, mi, Benfica i Oliveirense ipak odskačemo kvalitetom od ostalih. Drugi su niske taktičke kvalitete tako da trener dosta i raspodjeljuje minutažu i to je dobro. Svi igramo, a kada se bude igralo za trofeje i što sezona bude više s približavala kraju na parketu ćemo ipak više boraviti mi koji smo i dovedeni kao pojačanja”.

Prostran je na parketu u prosjeku dvadeset i dvije minute i u tom periodu na učinku je od devet postignutih koševa uz četiri asistencije.

„Uvijek može bolje ali meni je važan učinak momčadi a ne moj osobni tako da se već odavno ne zamaram statističkim podacima baš puno”.

Igre Zadra, prati li.

„Uvijek i svugdje, šteta što Nazor nije došao na početku sezonu, uvjeren sam da bi onda stvari bile puno bolje. Međutim, diže se Zadar, s dolaskom Žorića i Dašića momčad je dobila na kvaliteti i Zadar je po meni u igri za oba domaća trofeja. Vjerujem da će barem jedan i uzeti, to bi mi bilo jako drago. Moram istaknuti da sam jako sretan i radi Lovre Bašića koji igra izvrsno u zadnje vrijeme čim je dobio pravu minutažu. Neka sam tako nastavi, od srca mu to želim”– na kraju će Toni Prostran.