19 tra 2024
Nakon stanke kreće i odbojka! Odbojkaši Zadra domaćini Medicinaru, odbojkašice ugošćuju Drenovu.
Naslovna slider

Nakon stanke kreće i odbojka! Odbojkaši Zadra domaćini Medicinaru, odbojkašice ugošćuju Drenovu.

Nakon gotovo mjesec dana pauze u dvorani 4 SC Višnjik ponovno će se igrati odbojka. U pogonu će biti i muška i ženska seniorska selekcija koji nastavljaju svoja natjecanja u Prvoj hrvatskoj ligi. Odbojkaši su polusezonu zaključili pobjedom na gostovanju kod momčadi Croatije s kojom su praktički osigurali mjesto koje ih iduće sezone vodi u Superligu. No, za konačnu potvrdu tog rezultata trebat će pošteno i ozbiljno odraditi posljednjih šest utakmica da se ne bi dogodila situacija u kojoj se ražanj priprema dok je zec još u šumi.

„Naravno da opuštanja nema i ne bi ga smjelo biti“, poručuje trener odbojkaša Zadra Marin Masnić koji je svjestan kako svaka utakmica mora otići u smjeru pripreme ekipe za izazove koji ih očekuju u zahtjevnoj Superligi. A prva od preostalih šest utakmica na rasporedu je u subotu od 19 sati kada našim odbojkašima u goste stiže Medicinar Trnje, ekipa koja ih je u dosadašnjem dijelu prvenstva pobijedila oba puta.

„To je možda i najkompletnija i najiskusnija ekipa od svih u ovom natjecanju. To su sve igrači koji su ponikli u drugim klubovima koji na neki način završe u Zagrebu. Slijedom takvih okolnosti Medicinar svake godine ima dobru ekipu, a nije izuzetak niti ova sezona. No, igramo kod kuće i dat ćemo sve od sebe da u prvoj domaćoj utakmici u novoj godini upišemo pobjedu. Ako do nje i ne dođemo neće biti tragedija. Mi do kraja prvenstva, za potvrdu plasmana u Superligu, matematički moramo osvojiti još šest bodova. Tražit ćemo prve već sutra no ukoliko do njih i ne dođemo ima još pet utakmica kroz koje ćemo ih sigurno dohvatiti.“

Prije odbojkaša i njihovog sraza s Medicinarom Trnje, na parket će od 17 sati istrčati i odbojkašice Zadra koje u pretposljednjoj utakmici osnovnog dijela lige očekuje sraz  protiv ekipe Drenove. Kako su Zadranke pred kraj polusezone upali u svojevrsnu krizu forme, te na stanku otišle s tri uzastopna poraza, utakmica protiv Drenove možda je i nešto najbolje što im se moglo dogoditi na samom otvaranju nastavka prvenstva, jer gošće iz Rijeke dosad nisu upisale nijednu pobjedu i ne bi igračicama trenera Roberta Kresoje trebače predstavljati veliki problem.

„Stanje na ljestvici sugerira kako bi tako trebalo biti. No, sport je upravo iz tih razloga predivan što ne pobjeđuje uvijek favorit. To treba dokazati na terenu. Ne kažem je da mi nismo kvalitetnija ekipa od Drenove, ali prvo treba skočiti pa tek onda reći hop. Treba biti oprezan jer riječ je o mladoj ekipi željnoj dokazivanja koje će doći ovdje potpuno opušteno odigrati utakmicu bez ikakvih pritisaka. Nama su, s druge strane, u ove dvije utakmice potrebne dvije pobjede ukoliko želimo i drugu godinu zaredom ući u gornji dom. Stoga pristup sutrašnjoj utakmici treba biti pravi da izbjegnemo neželjeni scenarij“, kaže Kresoja.