04 ožu 2021
Nogometaši Zadra s novim trenerom krenuli s pripremama za nastavak 2. HNL
Naslovna slider

Nogometaši Zadra s novim trenerom krenuli s pripremama za nastavak 2. HNL

Na stadionu Stanovi danas su počele pripreme nogometaša Zadra za proljetni dio sezone 2018./19. Prvoj prozivci novom se treneru Mislavu Karoglanu odazvalo 25 igrača među kojima su većinom bila poznata lica, no bilo je onih nepoznatih koji su u zimskoj stanci pristigli na probu i dokazivanje stručnom stožeru.

Evo što je u svom prvom obraćanju medijima izjavio novi trener NK Zadar, Mislav Karoglan.

Mislav Karloglan

“Ovo je za mene jedan iskorak i zadovoljstvo mi je biti tu. Dosta igrača poznajem iz utakmica koje smo igrali dok sam ja bio trener u Croatiji. Pripreme ćemo odraditi u Zadru. Treba biti skroman iako bi bilo dobro maknuti se malo. Što se tiče mog rada radit ćemo na stabilizaciji igre. Momčad nije kompletna ali ako i ne bude seniora igrat će juniori. Nemam nikakvih problema u tom dijelu. Volim raditi s mladim igračima.“

Prozivci je, naravno, prisustvovao i direktor NK Zadar Svetko Ćustić, koji je rekao kako je pred Upravom i igračima period u kojem će se ići ka stabilizaciji kluba na svim razinama.

Svetko Ćustić

“Cilj je napraviti rezultat da budemo u vrhu tablice i tome ćemo težiti u nastavku sezone. Vjerujem kako ćemo napraviti dobar cilj. U tom smjeru smo gledali kada smo tražili novog trenera koji je sad tu s nama. Po sve mu se da zaključiti kako se radi o treneru koji je vrlo studiozan, perspektivan i ima ogromnu volju za radom. Bio je problem oko njegove licence jer ne posjeduje UEFA Pro licencu. To smo riješili na način da ju je ustupio gosp. Škorput iz naše Škole nogometa i ovim mu se putem zahvaljujem.”

Iz kluba su naglasili kako će se u proljetnom dijelu priprema odigrati osam utakmica, većinom na travnjaku Stanova, dok će se u goste otići tek Hajduku polovicom idućeg mjeseca. U generalci pred nastavak prvenstva nogometaši Zadra pred svojom će publikom dočekati Međimurje.

25 igrača na prvoj prozivci:

Josip Bender, Luka Matasović, Ivan Tokić, Josip Jurjević, Jure Jerbić, Vedran Smokrović, Franko Surać, Mario Pedišić, Matteo Pranić, Josip Iveljić, Josip Majić, Kristijan Jurić, Dragan Župan, Vinko Petković, Jakov Katuša, Antonio Galešić, Josip Stokić, Edi Kulaš, Luka Zdrilić, Ante Kekez, Enio Travaglia, Jakov Karabatić, Prince Atta Frimpong, Aminu Murtala, Zakaria Bakraoui.

Izostali zbog zdravstvenih ili privatnih razloga: Zvonimir Begić, Jakov Pinčić, Karlo Torbarina, Tin Matić, Tarik Handžić, Vlatko Blažević, Antonio Repić, Ivan Lepinjica.

Foto:Sport023