Nazor nakon poraza u Baru: “Nismo uspjeli isprovocirati šansu da utakmica ode u našu korist!”

Vrijeme čitanja: 2 min

Košarkaši Zadra poraženi su u Baru kod Mornara čime su svojim navijačima poslali jasnu poruku kako ih i ove sezone očekuje nova borba za ostanak u regionalnom društvu. Realno, tu borbu i ne bi trebali dočekati u rovovima jer je Krka, s kojom će se Zadrani pratiti do kraja prvenstva, sigurno lošija ekipa od Zadra. No, eventualni poraz od Partizana u sljedećem kolu na igrače trenera Ante Nazora stavit će golemi pritisak pred gostovanje Krke u Krešinom domu koje slijedi nakon utakmice s Beograđanima.

A kad jedna utakmica uvjetuje cijelu sezonu onda to nikako nije dobro. Jer, znate onu, lopta je okrugla…

“Čestitam Mornaru na zasluženoj pobjedi”, rekao je Nazor nakon izgubljene utakmice u Baru u kojoj se stekao dojam da se igrala još petnaest dana da njegovi igrači ne bi niti došli u situaciju da naude protivniku.

“Mi smo pred ovu utakmicu imali dosta problema s ozljedama. Kristijan Krajina, nominalni prvi centar, Kwame Vaughn, nominalni prvi razigravač, a da niti ne spominjem situaciju oko Magarityja koji je u visokoj liniji bio prva opcija na pozicijama četiri i pet. Zaista smo imali velike probleme sa rosterom ali smo trebali pružiti puno bolji otpor jer ne mogu se oteti dojmu kako nismo imali svoju šansu da isprovociramo da utakmica ode na našu stranu. Imali smo neke glupave situacije u prvom dijelu kada smo dosta tečno igrali kad nas je protivnik kaznio sa 17 poena iz kontranapada na naše izgubljene lopte i na neselektivne šutove. Tu smo trebali biti puno strpljiviji. A u drugom poluvremenu smo kiksali u obrani. Nismo mogli braniti neke situacije jedan na jedan u kojima je protivnik pokazao individualni kvalitet. A kad smo došli na zaostatak od samo dva posjeda nismo bili sigurni u tom radnom dijelu koji se tiče zagrađivanja i kontrole defanzivnog skoka. Mislim da smo tu trebali tražiti šansu koju nismo iskoristili.”

U idućem kolu ABA lige Zadar na Višnjiku dočekuje Partizana. U slučaju novog poraza u posljednjih šest kola uslijedit će grčevita borba za ostanak.

“Ja sam ovu momčad preuzeo nakon četiri kola u kojima nije ostvarena nijedna pobjeda i sigurno da smo tse odmah našli u toj konkurenciji. Dosta ekipa natiskalo se od sredine ljestvice prema dolje tako da te jedna pobjeda digne, a isto te tako jedan poraz spusti. I zato zaista treba respektirati svaki posjed, svaki koš, i zato sam inzistirao da se u ovoj utakmici igra do kraja i da se ekipa ne predaje”, zaključio je Nazor.

Foto: Mornar/MEDIA Pro