Odlični rezultati Benedikta Nikpalja u bobu na Europa kupu u Austriji

Vrijeme čitanja: < 1 min

Novi odlični nastupi su iza zadarskog predstavnika u bobu, Benedikta Nikpalja koji se od ove sezone nalazi u sastavu švicarske reprezentacije. U austrijskom Iglsu je bio održan Europa Cup.

„S obzirom da sam u bobu još uvijek junior do 26 godine, a kao gurač nisam vezan za pilota nego za federaciju, federacija me dodijelila Cedricu Follodoru za europsko juniorsko i svjetsko ove godine jer su procijenili da bi mogli ostvariti dobar rezultat. Sada smo imali trku uigravanja kroz Europa kup u Iglsu, ostvareno je 6. mjesto u apsolutnoj kategoriji u dvosjedu, 12. i 14. u četverosjedu i 8. mjesto u na juniorskom europskom u četverosjedu. Zadovoljan sam, ovo mi je pokazatelj da se uloženo itekako vrati. Jako sam motiviran za ono što me očekuje”.

To je, da čujemo što.

„Glavni cilj je juniorsko svjetsko U26 u Konigsseeu 26.1.-3.2.,pa s obzirom da smo se tek sastali i ostvarili ovakve rezultate zadovoljan sam jer na svjetskom pucamo na puno viši plasman što švicarski stožer kaže da je više nego izvedivo. Još jače ćemo sada prionuti treniranju kako bi rezultat na toj smotri bio što bolji”.