20 tra 2024
G. Jovančević: „Radni elan je na visokom nivou. Svi naši igrači žele raditi i napredovati”
Naslovna slider

G. Jovančević: „Radni elan je na visokom nivou. Svi naši igrači žele raditi i napredovati”

Vaterpolisti Zadra 1952 u završnim su danima pripreme za nastavak natjecanja u regionalnoj A-2 ligi u kojem su polusezonu završili na osmom mjestu s učinkom od tri pobjede i četiri poraza.

Prava prilika da se s njihovim trenerom Goranom Jovančevićem osvrnemo na dosad učinjeno.

„Rezultat je bolji nego što smo se nadali da će biti na samom početku lige. Ali ako se ostvarenom unatrag ostaje žal za nekim izgubljenim bodovima i propuštenim prilikama u proteklih osam kola“, rekao je Jovančević i dodao kako se stanka iskoristila za dodatno uigravanje.

„U principu smo sve dane osim onih za Božić i Novu godinu proveli radeći u bazenu. Što nam je taj rad donio vidjet ćemo u nastavku prvenstva.“

Tri kola ostala su za odigrati u A-2 regionalnoj ligi kada će se ona podijeliti napola, odnosno na gornji i donji dom gdje će se prvih šest ekipa boriti za prvo mjesto i plasman u viši rang, a ostale za poredak i opstanak u ovom natjecanju.

„U ta tri susreta igrat ćemo protiv ekipa iz gornjeg dijela ljestvice. Bit će jako teško jer sada se vaditi na najjačima sigurno nije lako. U prvom dvoboju za vikend  nam dolazi Budva, zatim igramo u Rijeci protiv Primorja i na kraju opet na našem bazenu dočekujemo Vojvodinu. E sad, dovoljno je reći kako je Budva na diobi prvog mjesta što dovoljno govori o njihovoj snazi. S druge strane, i u Rijeci će biti jako teško bez obzira na njihove probleme s ozljedama igrača. Odlazimo u Rijeku bez imperativa ali sa željom da pokažemo najbolje pšto možemo. Kup utakmica svakako će nam biti vodilja u tom dvoboju.“

Za plasman u Ligu za prvaka Zadranima će biti potrebno ostvariti barem dvije pobjede što u svakom slučaju neće biti lagan posao.

„Da se ne lažemo to će biti jako teško ostvarljivo. Previše smo toga propustili kroz sezonu da bi sada u ova tri kola to sve nadoknadili. Protivnici protiv kojih igramo, pritom mislim na Primorje i Vojvodinu, također traže prolaz među prvih šest i radi se o vrlo repektabilnim protivnicima. Ali da će biti zanimljivo, to sigurno hoće.“

Što se same atmosfere u momčadi tiče Jovančević kaže kako je ona i više nego dobra.

„Radni elan je na visokom nivou. Svi naši igrači žele raditi i napredovati. To se vidi iz kola u kolo. Nastavljamo s istim kadrom. Naša orijentacija se zna, a financijska situacija ne dopušta nam da napravimo korak naprijed. Dakle, po onoj staroj, uzdaj se u se i u svoje kljuse“, za kraj će Jovančević.