14 lip 2024
Elias Kolega: “Ovaj rezultat velika mi je motivacija za nastavak sezone”
Naslovna slider

Elias Kolega: “Ovaj rezultat velika mi je motivacija za nastavak sezone”

Rezultat karijere u Svjetskom kupu skijaša ostvario je na Sljemenu naš Kaljanin, Elias Kolega. Dvadeset dvogodišnji Kolega je u utrci slaloma osvojio izvrsno dvadeseto mjesto, slavio je Marcel Hirscher dok su izvrsna bila još dvojica naših predstavnika Istok Rodeš koji je bio sedmi te Matej Vidović, koji je utrku okončao na petnaestom mjestu.

„Dojmovi su se slegnuli, nije to kod mene sada neka prevelika euforija, rezultat jest dobar, ali treninzi idu dalje i koncentriran sam za sljedeće utrke”.

Vjerujemo da je i tebi sada laknulo.

„Itekako, sve to mi je ogromna motivacija za ono što me očekuje, to su dvije utrke u Švicarskoj i Austriji te Svjetsko prvenstvo. U dobroj sam formi, nadam se da ću izdržati u ovom ritmu i jedva čekam nove izazove koji su ispred mene. Vjerujem da u slalomu mogu dogurati daleko u Svjetskom kupu”.

Ante i Ivica Kostelić biranim riječima govore o tebi i bratu Samuelu.

„Gledajte, ponosan sam na to, zna se tko su Ante i Ivica. Lijepo je to čuti, trudimo se i dajemo sve od sebe na svakom treningu, to je jedino mjerilo”.

Dolazak u Kali kada se može očekivati.

„Nažalost, sada je puno obveza te neću moći. Po nekom planu tek na ljeto, možda početkom mjeseca travnja uspijem koji dan doći kako bi malo baterije napunio za daljnje izazove”.

Nekakav cilj ove sezone.

„Želim prvenstveno u svakoj utrci dati svoj maksimum, pokazati svoje najbolje skijanje, rezultat će doći u to uopće ne sumnjam” – zaključio je Elias.

Foto: Suzana Cepanec Lovrić