16 kol 2022
Stipe Žunić: “Nikad se nisam ovako dobro osjećao, puno očekujem od ove sezone”
Atletika

Stipe Žunić: “Nikad se nisam ovako dobro osjećao, puno očekujem od ove sezone”

U punom jeku priprema za novu sezonu koja će vrlo brzo i početi je zadarski atletičar, bacač kugle Stipe Žunić, brončani sa Svjetskog prvenstva u Londonu 2017. godine.

Kako teku pripreme, Žunić je rekao.

“Prije negdje dva i pol mjeseca sam krenuo u Zagreb pripremati se za nadolazeću dvoransku sezonu i prvenstvo Europe. Za sada stvari idu odlično, dapače, bolji sam nego ikad što se tiče kako snage, tako i brzine, tehnike i daljine. Iznimno sam motiviran i veselim se svemu što me očekuje”.

Manji problemi ipak su se pojavili.

„Da, haha, dvorana u kojoj treniram malo je niža i moramo improvizirati bacalište što je u biti dobar problem jer se baca daleko. Sve to ulazi u radni staž, malo se šalimo ali najvažnije je da sve ide po zacrtanom planu”.

Kada planira otvoriti novu sezonu u dvorani.

„Čim prije, početkom veljače jer je 1. ožujka već EP u Glasgowu. Formu tempiramo za tada i ono što prvenstveno moramo sada pripaziti je da ne bi došlo do nekih neželjenih situacija, točnije ozljeda jer bi me to onda dosta unazadilo a to nikako ne želim”.

Što je sebi postavio kao cilj.

„Ako se budem dobro osjećao prvo što napadam je svoj osobni državni rekord u dvorani 21,13. Onda ćemo dalje pronaći nove izazove kojih je uvijek jako puno”.