15 sij 2021
SuperChicksice ispale s Winter Cupa. Nisu pomogle niti vratarske vještine Mateje Žilić!
Futsal

SuperChicksice ispale s Winter Cupa. Nisu pomogle niti vratarske vještine Mateje Žilić!

U svom četvrtom nastupu na Winter Kupu, malonogometnom turniru za žene koji se tradicionalno početkom mjeseca siječnja igra u Zagrebu, igračice Ženskog malonogometnog kluba Futsal SuperChikcks iz Poličnika zaustavljene su već u grupnoj fazi.

Jedini predstavnik Zadarske županije doživio je poraz u sva tri nastupa koliko ih je odigrao u skupini te se na taj način oprostio od daljenjeg nastupa na ovom turniru.  SuperChicksice su u tri utakmice doživjele tri poraza i to redom od ekipe MC Plus od 6:1, od Mirlović Zagore izgubile su s 2:1, dok su od ekipe Slovenske Gorice poražene s 3:2.

„Ove smo godine imali jednu od najtežih skupina na turniru“, kazao nam je trener ekipe Futsal SuperChicks Luka Marinović i nastavio:

„Osim toga imali smo problem i u ozljedi jedine vratarke koja je bila gore s nama Nensi Adamović koja se ozlijedila već u prvoj utakmici. Umjesto nje na gol je stala igračica Mateja Žilić koja je branila i ostale dvije utakmice. Nažalost, sada ćemo morati tražiti novo riješenje među vratnicama za nastavak natjecanja 1. HMNLŽ jer u ovim trenucima ne znamo kolliko je ozbiljna njena ozljeda. Usto, u Zagrebu smo bili oslabljeni neigranjem tri igračice koje su otišle na okupljanje U-19 reprezentacije. To smo iskoristili na način da smo dali priliku mlađim curama i onim igračicama koje su manje igrale kroz sezonu i tako se na što bolji način spremimo za nastavak 1. HMNLŽ što nam je u ovom trenutku prioritet.“

Unatoč tome što je rezultat ove godine izostao, veseli činjenica kako je klub iz Poličnika po četvrti put bio sudionik jednog od najjačih malonogometnih turnira za žene u Hrvatskoj.

„Ovo je bilo peto izdanje Winter Cupa, a mi u svih pet sezona nismo nastupili tek jednom i to na drugom izdanju. Treće godine igrali smo finale, dok smo lani ispali u četvrtfinalu. Nažalost, ove smo godine ispali prerano ali dobro su nam došle ove tri utakmice da se uigramo za ono što slijedi. Ali i da se poveća broj utakmice koje cure odigraju kroz godinu jer ih je definitivno premalo.“

U nastavku sezone Ženski malonogometni klub Futsal SuperChicks nastupit će na još dva turnira Prve malonogometne lige za žene kroz koje će pokušati izboriti nastup na završnici gdje će se plasirati četiri najbolje ekipe nakon četiri odigrana turnira.  Igračice trenera Luke Marinovića nakon prva dva nalaze se na četvrtoj poziciji s omjerom od po tri pobjede i poraza.

„Ne mogu se i dalje oteti dojmu kako smo mogli imati i koji bod više nakon prva dva turnira. Ali što je tu je, sad se treba koncentrirati na preostala dva turnira. Za ovaj četvrti smo predali kandidaturu i nadamo se kako bi ga mogli igrati u OŠ Zadarski otoci pred našom publikom. Siguran sam kako bi nam u tom slučaju bilo lakše ostvariti naš cilj, a on je plaman na završni turnir“, za kraj će Marinović.

Prvi od preostala dva turnira 1. HMNLŽ igrat će se krajem mjeseca najvjerojatnije u Sisku, dok je onaj posljednji prije Final Foura na rasporedu polovicom veljače.