R. Kresoja: “Dat ćemo sve od sebe da se plasiramo u viši rang!”

Vrijeme čitanja: 2 min

Još samo dvije utakmice ostale su do kraja osnovnog dijela Prve lige za odbojkašice u kojima će seniorke OK Zadar tražiti bodove vrijedne plasmana u doigravanje u kojem će, pak, loviti jedno od prva dva mjesta koje iduće sezone vode u Superligu.

Prvi dio sezone, odnosno onaj do zimske stanke, Zadranke su odradile zadovoljavajuće. Odličan dojam s početka sezone pokvaren je tek u završnici kada su igračice trenera Roberta Kresoje doživjele tri poraza. Poraza koji i nisu previše uznemirila Kresoju.

„Ekipa je dosta promijenjena za razliku od prošle sezone pa mogu reći kako sam prilično zadovoljan kako smo izgledali u prvom dijelu. Naravno, sa završnicom nisam oduševljen jer smo upisali tri uzastopna poraza. Moje djevojke su vidno pale u glavama što je meni neshvatljivo. A vjerujem kako je i njima. Reći ću ono što sam rekao i njima nakon poraza od Splita i Nove Gradiške a to je da te ekipe nisu nas pobijedile već smo mi te utakmice izgubili. Osijek je druga priča. One su bile bolje i zasluženo su nas dobile.“

Upravo su Osječanke bile te koje su Zadranka nanijele i jedini domaći poraz ove sezone. No, osam pobjeda i četiri poraza učinak je koj je na kraju zadovoljio i Kresoju.

„Pa je. Sad su ispred nas još dva kola do početka doigravanja u kojima smo favoriti. Onda ide borba u tom gornjem dijelu gdje igramo svatko sa svakim kroz šest kola i ukoliko se dobro pripremimo, prvenstveno u glavama, onda je sve moguće.“

Drenova i Kostrena, ekipe protiv kojih će Zadranke zaključiti osnovni dio sezone, svakako će biti od velike pomoći u pripremi za doigravanje.

„Te dvije utakmice smo označili kao one koje će nam biti ključne za uigravanje pred početak onog glavnog dijela sezone. Trebamo pobijediti u obje radi bodova, a onda kada krene doigravanje dat ćemo sve od sebe da se plasiramo u viši rang“, Zaključio je Kresoja.