Trener Stipe Kuliš te igrači KK Zadar, Duje Brala i Krševan Klarica u Vodicama na okupljanju potencijalnih U16 reprezentativaca

Vrijeme čitanja: < 1 min

U Vodicama se okupio širi krug potencijalnih U16 košarkaških reprezentativaca koji će nakon sljedećih par trenažnih dana biti reduciran.

Ovakvim modelom rada se želi kontinuirano pratiti svakog reprezentativnog kandidata te imati uvid u njihovu progresiju razvoja i eventualne deficitarne točke, te sukladno tome imati što je veću moguću kontrolu nad njihovim košarkaškim razvojem.

Među odabranima nalazi se i zadarski trojac, zlatni trener kadetske reprezenatcije Stipe Kuliš, inače trener u ŠK Sukošan  i juniorima KK Sonik Puntamika te dvojac iz KK Zadar, zlatni kadet Duje Brala te Krševan Klarica.

„Sam program priprema prati smjer prošlogodišnjeg čiji pokazatelj kvalitete je bio osvajanje zlatne medalje na europskom prvenstvu. Drago mi je da su na ovom okupljanju i dvojica Zadrana, Duje Brala i Krševan Klarica, te se nadam da će demonstrirati sav svoj potencijal. Duje već posjeduje iskustvo ovakvih okupljanja te je bio član generacije koja je postala europski prvak. Generalno gledajući ova generacija posjeduje adekvatnu količinu prospekta i vjerujem da će kroz kvalitetan klupski i reprezentativni program taj potencijal u budućnosti biti predočen u seniorsku kvalitetu“ – istaknuo je Stipe Kuliš.

Dečki će danas nakratko otići svojim kućama a sljedeće okupljanje i nastavak rada je 2. siječnja u Velikoj.