Mazija: “Svi u ŽKK Zadar zadovoljni smo polusezonom!”

Vrijeme čitanja: 2 min

Vrlo dobru polusezonu košarkašice Zadra okončale su na kraju na zadovoljavajućem četvrtom mjestu. Zadovoljavajućem, jer kada se sve zbroji i oduzme možda se moglo i mrvicu bolje.

No, kada se osvrnemo na početak sezone, na pripreme koje su iz razno raznih razloga krenule kasnije nego inače, na izjavu trenerice Marije Mazije koja je tada govorila kako je pred njima teška sezona u ligi u kojoj se mora osigurati mjesto među deset ekipa, koliko će ih Prva liga za žene brojati od iduće sezone, onda je četvrta pozicija jedno lijepo postignuće.

U koju se, da na zanemarimo, uložilo dosta truda. Ostvarilo se osam pobjeda, upisalo se i tri poraza i to sva tri od ekipa koje su u ovom trenutku na ljestvici nalaze iznad Zadra. Ono što svakako vrijedi istaknuti je da Zadranke u ovoj polusezoni nisu izgubile nijedan domaći susret što je svakako podatak koji pobuđuje pažnju.

„Prije svega čestitam svojim curama, stručnom stožeru i Upravi kluba na odlično odrađenom poslu u ovoj polusezoni. Tu, osim seniorki, mislim i na sve ostale pogone kluba, od kadetkinja, pretkadetkinja, a kroz kratko vrijeme kreću i juniorke. Da ne zaboravim i našu ekipu koja se natječe u A-2 ligi. Mislim da za sve što smo odradili možemo biti jako zadovoljni.

No, nema mjesta prevelikom veselju. Ispred nas je drugi dio sezone koji će biti puno teži od prvog. Tu prvenstveno mislim na seniorke koje očekuje velika borba i težak posao da se održe na mjestu koje vodi u doigravanje jer prema informacijama s kojima raspolažem ostale ekipe se već pojačavaju. Međutim, isto tako kažem kako se nikog ne bojim i kako ćemo dati sve od sebe da nastavimo u ovakvom ritmu“, rekla je u osvrtu na prvi dio sezone trenerica Zadra Marija Mazija.

Košarkašice Zadra drugi dio Prve lige za žene igraju 12. siječnja iduće godine na gostovanju kod ekipe Brod na Savi.