PK Zadar: 2 pojedinačna i 2 štafetna odličja: Barbara Ćustić brončana juniorka i ml.seniorka na PH održanom u Rijeci

Vrijeme čitanja: < 1 min

Na bazenima Kantrida u Rijeci održano je prvenstvo Hrvatske u plivanju u 25 m bazenu a nastupilo je 400 plivačica i plivača iz 33 hrvatska kluba.

U jutarnjim satima plivale su se kvalifikacije a popodne su plivane finalne utrke (A i B finala) a na PH plasirali su se idući natjecatelji „Zadra“: Barbara Ćustić, Ema Molnar, Anja Vulin, Marija Dora Bačić, Dina Tot, Mia Klasić, Bruno Šarić, Lovre Marković, Božo Puhalović, Ivan Klanac, Roko Šango i Toni Perović.
O veličini ovog zimskog PH, i spremnosti plivača, govori činjenica da su srušena čak 34 državna rekorda.

Natjecanje su otvorili juniori Zadra, zlatom u disciplini 4×50 m slobodno (1.37,95) Božo Puhalović, Lovre Marković, Toni Perović i Bruno Šarić osvojili su i broncu u štafeti 4x50m mješovito (1.48,11).

Do jedine individualne medalje na ovom prvenstvu došla je juniorka Barbara Ćustić koja je u A finalu isplivala broncu u kategoriji juniora i ml.seniora na 50m prsno (33.71). Na 100m prsno nastupom u B finalu(1:15.71) zauzela je 8.mjesto.

U B finalima nastupali su i Bruno Šarić, Lovre Marković i Božo Puhalović a otplivan je velik broj osobnih rekorda. Na listi uspješnosti klubova, PK Zadar je zauzeo 13.mjesto i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Treneri koji su pratili ekipu bili su Josipa Nekić,prof. i Željko Olujić,bacc.cin.