Č. Alić iz Kuglačkog kluba: “Pokušat ćemo već ove sezone izboriti Europu!”

Vrijeme čitanja: 2 min

Već neko vrijeme miruju staze u kuglani na Mocirama, domu zadarskih kuglača koji su svoju posljednju natjecateljsku utakmicu odigrali sredinom prošlog mjeseca i otada se nalaze na stanci koja će završiti 12. siječnja iduće godine kada će legendarnu kuglanu pohoditi aktualni državni prvak i osvajača jesenskog dijela ovogodišnje Prve lige, Zaprešić.

Zadrani su, pak, polusezonu okončali u sredini tablice. Na diobi petog i šestog mjesta koje s učinkom od po četiri pobjede, pet poraza i osam bodova dijele s Medveščakom. Nakon povratničke sezone u Prvu ligu to i ne bi trebalo biti previše razočaravajuće. Odmah uhvatiti priključak s onim najboljima težak je posao i za takvo nešto sigurno će trebati mrvicu više vremena.

Nekakav generalni je stav u klubu kako je polusezona bila zadovoljavajuća. Ali..

„Moglo je i bolje“, u glavu, direktno je išao igrač Zadra Čedo Alić bez puno okolišanja.

„U nekoliko utakmica se nismo najbolje snašli i nismo iskooristili neke prednosti koje smo imali. Ali ipak možemo biti zadovoljni i nadamo se da će u drugom dijelu sezone sve biti pod kontrolom. Imamo otvorenu poziciju za plasman u neko europsko natjecanje i vjerujem kako ćemo je iskoristiti”, kaže Alić naglasivši kako će se unatoč određenim problemima borba za opstanak sigurno izbjeći.

„Vjerujem da opstanak nije tema jer mi imamo kvalitetu boriti se za sami vrh tablice. To ćemo pokazati u drugom dijelu sezone.“

Drugi dio sezone otvarate protiv Zaprešića. Nekad su to bili dvoboji za naslov prvaka, danas bi sve osim njihovog slavlja bilo veliko iznenađenje.

„I kad je Zaprešić bio najjači mi ih se nismo plašili. Oni su uvijek bili naša mušterija. Bez obzira što je Zaprešić pobjednik Svjetskog kupa, što je nama izuzetno drago, moram reći kako se mi ne predajemo nijednom protivniku koji dolazi u našu kuglanu. Štoviše, jedva čekamo tu utakmicu“, optimistično će za kraj Alić.