Ante Nazor nakon poraza od FMP-a: „Moji igrači su došli na polje sudaca!“

Vrijeme čitanja: 2 min

Košarkaši Zadra u susretu su 12. kola regionalne ABA lige izgubili na svom terenu od FMP-a sa 85:79. Domaćini su gotovo cijelu utakmicu lovili rezultatski zaostatak za momčadi iz beogradskog predgrađa što im je pošlo za rukom u 34. minuti kada su poveli sa 68:67. Par minuta kasnije Zadrani su imali i prednost od 74:72, no uporni gosti su prvenstveno preko Dragana Apića i Marka Jeremića serijom od 13:2 stigli do slavlja. Trener Zadra Ante Nazor sportski je čestitao protivniku na pobjedi.

 „Čestitao bih u prvom redu protivniku, pokazao je veći karakter od nas, veću požrtvovnost i veću timsku igru. Zato je i pobijedio utakmicu. Ispričavam se našim navijačima, zato što su željeli pobjedu više nego moji igrači. Zbog toga što smo mi ušli mlako, nismo ušli defanzivno jako, jednostavno kao da smo bili uspavani. Ovu utakmicu, koja je jako energetski zahtjevna ne možeš tako dovesti u svoj ritam.

Mi smo imali nekoliko priključaka, čak i vodstvo u finišu utakmice, ali kako smo igrali finiš utakmice, tako smo trebali igrati cijelu utakmicu. To je jednostavno tako. Ako taj pristup ne promijenimo, posebno što se tiče, u prvom redu kontrole skoka, što se tiče agresivnosti na loptu i na liniji dodavanja, sigurno da će ljudi ovdje dolaziti razigrani i da će biti ovakvih situacija kakva je danas bila.

Nije bilo timske igre, nije bilo protoka lopte i to protivnik ima kvalitetu da kazni za razliku od ovih prethodnih protivnika s kojima smo igrali koji jednostavno nisu imali tu kvalitetu.“

Upitan da prokomentira suđenje u nekoliko posljednjih domaćih utakmica ABA lige Nazor je rekao kako ne bi ulazio u to ali je ipak obratio pažnju na nekoliko detalja.

„Kad sam došao, mi smo pobijedili Partizan  vani, pobijedili smo Krku vani, pogledajte samo, protiv Mega Bemaxa ovdje kad je bio zadnji faul gdje smo mogli dobiti dva bacanja pa će vam sve biti jasno. Pogledajte ovo: sigurno su bile tri sekunde, Apić dominira u reketu, jesu li naši razbili korak, očito je to neki “modus operandi”. Ali neću ulaziti u to, neka oni rade svoj posao. I ja imam grešaka, trudim se pošteno raditi, najbolje što znam, ali jednostavno moja je  ekipa na polje sudaca. Ova moja ekipa ne smije doći na polje nikoga, posebno kad igramo doma; ni sudca ni protivnika. I to je ono što moramo promijeniti“, zaključio je Nazor.

Zadrani su tako i nakon FMP-a ostali na samo jednoj domaćoj pobjedi. No, ono što, barem svakog normalnog čovjeka u ovom gradu, boli puno više od samih poraza naših košarkaša jest primitivno, sramotno i skandalozno ponašanje određenog dijela gledatelja koji su jučer pod teškom pasivom policije uzvikivali „Ubij Srbina“, a ovaj govor mržnje nitko se od službenih osoba iz kluba nije ni potrudio komentirati. Pa dokle više!?

Jednom riječju,

SRAMOTA!