Kadeti NK Zadar pobjednici Kupa Dalmacije

Vrijeme čitanja: < 1 min

Kadeti Nogometnog kluba Zadar osvojili su naslov pobjednika Kupa Dalmacije, pobijedivši danas u Splitu Zmaj iz Makarske rezultatom 5:1. Makarani su na samom otvaranju susreta poveli 0:1, no naši su mladići vrlo brzo uspjeli izjednačiti te u nastavku susreta doći do uvjerljive pobjede.

Zmaj je u vodstvo doveo Ivan Rakić u 6. minuti, da bi na 1:1 u 17. minuti izjednačio Josip Stokić. Vodstvo Zadru donio je u 42. minuti Antonio Galešić, da bi šest minuta kasnije na 3:1 povisio ponovno Stokić. Zadarsko slavlje potvrdili su Jakov Šarić u 69. te Ćendrim Memčaj u 75. minuti za konačnih 5:1..

Osim dalmatinskog trofeja u rukama, ovom pobjedom igrači Dejana Butića izborili su i nastavak natjecanja u Kupu na nacionalnoj razini.

Sastav Zadra: Luka Matasović, Dino Šimunić, Roko Delija, Antonio Galešić, Marko Jurica, Jakov Šarić, Stipe Silov, Boris Labus, Josip Stokić, Dominik Bačić, Ivan Marinović, Filip Smolčić, Ćendrim Memćaj, Richard Djeveljekaj, Donat Pantalon, Ivan Pavičić, Gabrijel Režan, Mate Strenja. Trener: Dejan Butić.

Tekst i foto: NK Zadar