Roko Strika prvi na Međunarodnom božićnom turniru u hrvanju održanom u Zagrebu

Vrijeme čitanja: < 1 min

U Zagrebu je održan je XXVII. Međunarodni Božićni turnir u hrvanju za dječake i kadete. Na turniru je sudjelovalo 240 natjecatelja, 37 ekipa iz 14 zemalja: Rumunjska, Švedska, Mađarska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Češka, Grčka, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Ukrajina, Slovenija, Italija i Hrvatska.

Hrvački klub Zadar u ovoj kategoriji predstavio se sa dva hrvača: Roko Strika (uzrast dječaka-kategorija do 73 kg) i Renato Bušljeta (uzrast kadeti-kategorija do 71 kg). Renato je u konkurenciji imao 23 hrvača, prvu borbu izgubio je od vrlo iskusnog predstavnika Moldavije, koji je nažalost izgubio od predstavnika Mađarske što je značilo kraj natjecanja za Renata.

Roko Strika u uzrastu starijih dječaka ostvario je do sada najbolji rezultat za naš klub na Božićnom turniru osvajanjem prvog mjesta. Roka je do prvog mjesta čekao vrlo težak put, prva borba bila je protiv predstavnika Češke, zatim druga borba protiv predstavnika Crne Gore, dok se u polufinalu borio protiv predstavnika iz kluba Hrvatski Dragovoljac a u samom finalu pobijedio je predstavnika Ukrajine.

Vladimir Menčik, trener u Hrvačkom klubu Zadar

“Za  nas je ovo zaista veliki uspjeh, kako za naše hrvače, tako i za nas trenere koji dajemo svoj maksimum. Ovog ljeta smo uspjeli stvoriti nešto normalnije uvjete za treninge uređenjem hrvačke dvorane na Bokanjcu, ali i dalje su nam potrebna dodatna ulaganja, koja svakako bez sponzora i podrške grada Zadra nisu moguća. U našem klubu postoji još dosta mladih potencijala, koji prije svega predstavljaju naš grad, a isto tako i našu zemlju. Nakon 21. prosinca imamo kraći odmor a zatim nas očekuju zimske pripreme u Gospiću koje traju od 2. do 6. siječnja”.