Pobjeda protiv Croatije za veselije blagdane!

Vrijeme čitanja: 2 min

Pobjedom nad zagrebačkom Croatijom u dvoboju 12. kola Prve lige, odbojkaši Zadra oprostili su se od natjecanja u tekućoj godini. Na stanku, koja će trajati do 19. siječnja iduće godine i domaćeg susreta protiv Medicinara Trnje, Zadrani su otišli sa šest pobjeda, četiri poraza i 17 bodova.

U najavi današnje utakmice trener Zadra Marin Masnić rekao je kako bi bio zadovoljan i s bodom. Umjesto toga, njegovi igrači su ga razveselili s jednim više. Pritom su i treći put ove sezone pobijedili protivnika koji im je jedini konkurent u borbi za treće mjesto, posljednje koje direktno, bez razigravanja dogodine garantira igranje u Superligi.

Utakmica u Zagrebu ponudila je dosta uzbuđenja. Zadrani su osvojili prvi set da bi potom domaćini osvojili naredna dva. Odluku o pobjedniku ponudio je četvrti set koji je nakon pripetavanja otišao na stranu gostujućih igrača.

“Nakon više od dva sata uspjeli smo doći do velike pobjede mada nismo izgledali baš sjajno. Osvojili smo prvi set, a onda su uslijedila dva daleko najlošije odigrana seta s naše strane u cijeloj sezoni. U četvrtom setu smo se vratili što se ono kaže “iz mrtvih” i dobili ga na razliku. U petom smo potom dominirali kroz cijelu igru i potpuno zasluženo došli do dva boda. Sada veseli i zadovoljni idemo na praznike”, izjavio je Masnić nakon utakmice.

S prvog mjesta u novu će godinu ući odbojkaši Kitro Varaždina koji s 23 boda vode ispred Medicinara Trnje koji ih ima 21. Iza trećeplasiranog Zadra je Croatia sa 5 bodova, dok je na posljednjoj poziciji Šibenik bez bodova.

U 2019. godini ostala su za odigrati još osam kola. Kako liga broji neparan broj klubova Zadrani će odigrati još šest utakmica u kojima će im za potvrdu igranja u višem rangu biti potrebno osvojiti još najmanje šest bodova.

REZULTAT
OK Croatia – OK Zadar 2:3 (22:25, 25:22, 25:18, 29:31, 12:15)