PK Zadar: Održano Županijsko natjecanje u plivanju Zima 2018.

Vrijeme čitanja: 2 min

Na bazenu Višnjik u Zadru u organizaciji PK Zadar održano je zimsko Županijsko prvenstvo za plivačice i plivače iz naše županije. Iz 4 kluba u našoj županiji: PK Zadar, PK Jadera, PK Dupin Biograd i TK Zadar (koji nastupaju izvan konkurencije) nastupilo je ukupno 343 plivača.

Ovako veliki broj natjecatelja ukazuje na ozbiljan razvoj ovog vrlo zahtjevnog sporta u našoj županiji kako po brojnosti natjecatelja tako i po sve boljim rezultatima.

U prvom dijelu natjecanja plivale su se četiri discipline ( 5o m slobodno, 5o m leđno, 50 m prsno i 50 m leptir) starijih dobnih kategorija dok su se u drugom dijelu u pet disciplina dokazivali oni najmlađi, u disciplinama: 25 m noge slobodno s daskom, 25 m slobodno, 25 m leđno, 25 m prsno i 25 m leptir. Taj drugi dio natjecanja pogotovo je bučan i veseo, u navijačkom ozračju jer kada treba podržati najmlađe plivačice i plivače, ovdje je publika i glasnija i brojnija. Veliku podršku navijanjem dobili su i svi plivači s poteškoćama (iz PK Zadar) koji nastupaju u svojoj kategoriji. Riječ je o plivačima s različitim oblicima fizičkog i intelektualnog invaliditeta a svi oni i publici i sucima i natjecateljima probude osjećaj divljenja.

Za PK Zadar plivalo je 145 plivača isplivano je 94 odličja od čega 34 zlata, 36 srebra i 24 bronce; u čak 6 disciplina plivači Zadra zauzeli su prvo, drugo i treće mjesto!

Domaćin, PK Zadar, iskoristio je natjecanje kako bi uručio nagrade dvoje najvrjednijih plivača u 2018.g. Riječ je o tituli „plivač godine“ gdje su plivači dvije natjecateljske skupine kroz zimsku i ljetnu sezonu svaki mjesec ocjenjivani dolascima, ocjenom zalaganja na treningu od strane trenera i samoprocjenom. Zbrojivši sve bodove, u prvoj natjecateljskoj skupini pobjedu je odnio junior Božo Puhalović a u drugoj skupini ml. juniorka Mia Klasić. Mia i Božo su se svojim redovitim zalaganjem u 2018.g. izdvojili od ostalih plivača. Ovu akciju kroz cijelu je godinu podupirao sponzor Sport&moda.

Još jedno natjecanje , odlični rezultati i zadovoljni treneri i navijači. Bravo za cijelu ekipu plivačica i plivača a do idućeg susreta puno dobrih treninga i rezultata.

Za starije natjecatelje to je jako skoro jer se u Rijeci od 21. do 23.12.2018. održava zimsko prvenstvo Hrvatske.