Pikado: Novom Bokanjcu derbi, Zelenom hrastu vrh

Vrijeme čitanja: 3 min

U derbiju prve lige N.Bokanjac je na domaćem terenu slavio protiv 3M-a sa 9:7. Drugoligaše predvodi Avangard, jedini sa stopostotnim učinkom a Macchiato je na čelu treće lige sa dvije pobjede iz dva susreta.

Prva liga

Novi Bokanjac je u prvom pravom ovosezonskom derbiju sa 9:7 bio bolji od branitelja naslova, 3M-a. Rezultat naoko nudi neizvjesnu utakmicu ali N.Bokanjac je rano osigurao pobjedu (9:4) tako da su gosti do kraja samo uspjeli ublažiti poraz. Epitet igrača utakmice pripao je Ivanu Buterinu koji je ostvario sve četiri pobjede a vidljivo je da se i Šime Z.Buterin (3:1) vraća u formu. Kod gostiju su pomalo podbacili Ivan Matak i Marin Lacić (oba po 1:3) a Vedran Eškinja (3:1) je još jednom pokazao da će biti pravo pojačanje za 3M.

Vrh ljestvice preuzeo je Zeleni hrast nakon još jedne glatke pobjede (10:6), ovoga puta protiv Vidikovca u gostima. Ujednačna trojka iz Islama Latinskog (Blaž Maričić, Stipan Mijolović i Mario Stipčević, svi po 3:1) bili su prejaki za momčad koju vodi Romano Skroče a koji je ovoga puta potpuno podbacio (0:4).

Prvu pobjedu u prvenstvu izvojevala je ekipa Jazina II koja je u gostima savladala Monti sa 10:6 te tako ostavila Monti (uz Vidikovac) na dnu tablice bez bodova. Igrač utakmice bio je Daniel Krizman (3:1) dok je jedini u redovima Montija zadovoljio Tomislav Rogalo (3:1).

Sljedeće kolo donosi nam dvoboj na vrhu, sudar dvije vodeće ekipe Zeleni hrast-N.Bokanjac u kojem će pasti odluka o jesenskom “prvaku” jer nam nakon ovog kola sljedi dvotjedna pauza. N.Bokanjac je u usponu forme ali pitati će se nešto i igrače Zelenog hrasta koji od početka sezone igraju konstantno na visokoj razini.

Jazine II i 3M će odmjeriti snage u svom “vječitom” derbiju. Iako je papirnati favorit 3M, ne smije se zaboraviti da su Jazine II jedina ekipa koja ih je prošle sezone uspjela savladati.

Prve bodove u prvenstvu, u međusobnom srazu, tražiti će Monti i Vidikovac.

Druga liga

U drugoj ligi Avangard i dalje nezna za ništa osim za pobjede. Ovoga puta slavili su u gostima kod Novigrada sa 10:6. Neprikosnoven u redovima Avangarda bio je Ante Marić (4:0) tako da se nije osjetio izostanak Ivice Vuletića inače ponajboljeg igrača Avangarda. Novigrad je također bio oslabljen jer Branimir Baždarić nije mogao nastupiti.

Lav iz Murvice polako postaje ozbiljna ekipa a ovoga puta pao je Zemunik sa tijesnih 9:7 i to u posljednjoj partiji u kojoj je kapetan domaćih, Mate Grgeč, slavio protiv neprepoznatljivog Ante Marušića. Lav su na prag pobjede doveli Ante Lučić i Bruno Surać (oba po 3:1) a posao je završio ranije spomenuti Mate Grgeč.

I ostale drugoligaške utakmice bile su napete i neizvjesne a Azzuro je pokazao da se na njih mora ozbiljno računati (pobjeda u gostima kod Radovina 9:7). Isto vrijedi i za Magnum koji je istim rezultatom u gostima bio bolji od Down towna dok treba istaknuti još jednu gostujuću pobjedu i to nakon produžetaka u kojoj je Bodul protiv Donjih Raštana došao do prvih bodova u prvenstvu. U sljedećem kolu najviše pažnje privlači okršaj Avangarda i Azzura.

Treća liga

Vrh treće lige drži Macchiato nakon druge prvenstve pobjede, ovog puta protiv Kvarta sa 10:6. Juniori su se dobro držali do 5:5 ali je na kraju presudilo iskustvo Lovre Mataka i Ivana Klarina.

Vrijednu pobjedu ostvario je GM na gostovanju u Gračacu kod Euphorie i to tek u zadnjem meču u kojem je povratnik Šime Režan bio bolji od Hrvoja Jerkovića a GM je kroz cijelu utakmicu odlično vodio Danijel Gavran (4:0). Najuvjerljiviju pobjedu u ovom kolu ostvarila je ekipa B-bar iz Briševa koja je pomalo neočekivano sa visokih 11:5 bila bolja od Cerodola. Dino Milin, Tomislav Jurlina i Ivan Grabovac (svi po 3:1) bili su prejaki za goste kod kojih se koliko-toliko držao Jurica Brković (2:2). U sljedećem kolu snage će odmjeriti GM i B-bar te Macchiato i Euphoria pa će situacija na vrhu biti malo jasnija dok će Cerodol ugostiti juniorsku ekipu Kvart kod kojih najviše pažnje na sebe privlači Marko Marić.

Tekst: Toni Frleta

Foto: Pikado savez Zadarske županije